STORT GRATTIS: Pernilla August fyller 66 år – därför tänker stjärnan åldras naturligt: ”Vill vara en tant”

Pernilla August har skördat stora framgångar inom filmvärlden, både i Sverige och utomlands.

Nu har det blivit dags för stjärnan att fylla 66 år.

Skådespelaren och regissören Pernilla August gjorde stor succé redan som ung.

Med rollen som barnflickan Maj i Ingmar Bergmans klassiker ”Fanny och Alexander” fick stjärnan sitt stora genombrott, 1982.

Pernilla August
Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040

Resten är, som man brukar säga, historia.

Hon har medverkat i ”Star wars”-filmerna, briljerat på vita duken, axlat stora teaterroller med bravur och staplat priser på varandra.

Pernilla har blivit hyllad för sina insatser och senast har vi bland annat kunnat se henne i SVT:s succéserie ”Händelser vid vatten”.

Nu fyller stjärnan 66

Hennes långa karriär och stora framgångar är minst sagt imponerande, och nu har det blivit dags för skådespelerskan att fylla 66 år.

Idag finns det mycket press och hets kring att bli äldre, men Pernilla själv vill helst åldras så naturligt som möjligt.

– Tänk om man kunde få åldras ifred, men det är ju ett sådant jäkla fokus på kvinnors åldrande. Botox har plötsligt blivit jätteviktigt. Det är nästan som att man känner att man måste stå till svars om man inte gör några ingrepp. Det är så galet. I dessa orostider, varför ska vi lägga pengar på sådant?, har hon tidigare berättat för Hemmets Journal.

”En ball tant som mår bra”

I en intervju med Femina från förra året berättar hon hur hon gärna vill bli en ”ball tant” och att hon är trött på den enorma utseendefixering som finns i dagens samhälle.

– Ja, kan vi inte tänka på smarta grejer istället. Jag pratade med en väninna om det nyligen, fan kanske var det lättare förr att bli 65. Det var bara att ta på sig en hatt, en kappa, foträta skor och en stor handväska. En skön ”tant-uniform” så var man klar. Jag vill vara en tant men hur blir man tant i dag? Man kan ju vara en ball tant som mår bra. Som Marianne Lindberg De Geer, säger Pernilla August till tidningen och nämner även Marie-Louise Ekman, Suzanne Osten och Marie Göranzon.

Stort grattis på födelsedagen, Pernilla!