STORT GRATTIS: Petra Marklund fyller 39 år – nya draget i karriären får fansen att jubla: ”Från och med nu…”

I år firar Petra Marklund hela 20 år som artist – och dagen till ära fyller hon 39 år!

Nu avslöjar hon nyheten som gör fansen lyckliga.

Petra Marklund firar i år 20 år som artist. Hon debuterade visserligen redan som 14-åring, då hon släppte albumet ”Birdie Num Num”. Men det skulle dröja fram till 2003 då hon verkligen slog igenom under artistnamnet September med låten ”La, La, La (Never Give It Up)”.

Sedan dess har musikkarriären blomstrat för artisten och hon har rönt stora framgångar med låtar så som exempelvis ”We Can Do It”, ”September All Over”, ”Satellites”.

2010 deltog hon i den första säsongen av succéprogrammet Så mycket bättre. Några år senare skulle hon dyka upp i programmet igen, vilket var ett mycket kärt återseende.

LÄS MER: Här brister Orup ut i tårar – efter Petra Marklunds mäktiga tolkning i ”Så mycket bättre”

Tiden som allsångsledare

Utöver musikkarriären har hon även varit programledare för Allsång på Skansen mellan åren 2014-2015. Efter sista säsongen så meddelade hon att det blev hennes sista sommar på Skansen.

Nu är mitt sommarjobb slut. Det här har varit en jättehäftig resa. Men för mig så väntar nya utmaningar i höst, som låtskrivare och artist som är mitt vanliga jobb. Därför avslutas min allsångsledarresa här. Mitt sommarjobb är över. Därför vill jag tacka er från mig själv. Det här är svårt. Jag kommer att minnas det här för resten av mitt liv”, sade en tagen Petra Marklund från scenen då.

LÄS MER: Därför slutade Petra Marklund i Allsången egentligen – privata beslutet bakom kulisserna

Nya draget i karriären

I år är det alltså 20 år sedan som Petra Marklund slog igenom. Genom karriären har hon slagit igenom både på hemmaplan och internationellt och hennes musik har berört många människor genom åren. Och hon fortsätter naturligtvis att beröra med sin musik.

Nyligen meddelade stjärnan på sin Instagram att gått och blivit ”skivbolagsboss”.

Från och med nu titulera mig Skivbolagbossen. Fett ju??🔥🌪️🌪️
Å jag har världens bästa gäng omkring mig. Dröm! Mkt spännande detta🤩 Och nu befinner jag mig i studion å färdigställer lite grejor jag ska bjuda på snart.. kommer mer om det sen helt enkelt🌪️❤️
”, skriver stjärnan i ett inlägg.

Petra Marklund
Bild: Instagram/@petra_marklund

Följarna jublar åt nyheten

Reaktionerna på Petra Marklunds nya karriärsdrag har fått följarna att jubla.

Bravo lycka till🎵☀️”, önskar en person.

BAAM🙌🏿😍Grattis till dig och oss”, skriver en annan.

Maxat. Hoppas det blir en MEGA succé. Sedan vill jag bara ta tillfället i akt och påminna dig om att du är way bättre än din idol kylie, vackrare och mer egen och personlig. Rock On in a free World 💯 🖤 💛”, skriver en tredje.

Stort grattis Petra till både födelsedag och chefsposition! Hoppas att vi får höra mycket mer musik från dig inom kort!

Passa gärna på att skriva dina gratulationer till Petra Marklund i kommentarerna på Facebook!