STORT GRATTIS: Rickard Olsson fyller 57 år – nu omfamnar han sitt naturliga gråa svall: ”Dags att släppa fram det gråa”

Rickard Olsson fyller på onsdagen 57 år och Nöjeslivet passar på att gratulera denna tv- och radio-stjärna!

Det gråa håret är något som Rickard valt att omfamna – men det tog några år.

Rickard Olsson är för de flesta av oss kanske framför allt känd som programledare för det numera nedlagda frågesportprogrammet ”Vem vet mest?” mellan åren 2008 fram till 2018 då Johan Wester tog över.

Rickards karriär började på Radio Gävleborg i hemstaden Gävle. Sedan dess har han hunnit med mängder av uppdrag under sitt yrkesliv.

Bland annat har han varit programledare för ”Söndagsöppet”, ”Bullen”, ”Melodifestivalen”, ”Bingolotto” – samt mycket annat.

Just nu är han aktuell i Filip & Fredriks populära frågesportprogram ”Alla mot alla”, där han är en utav de tävlande.

Rickard Olsson
Foto: Noella Johansson/TT

Kärlekslivet och familjen

Tidigare har Rickard Olsson varit gift med Lena Larsson, de skilde sig dock 2006 efter 13 år tillsammans. De har dottern Asta Olsson som idag är vuxen.

2020 gifte sig Rickard med Giséle Essé Hyvönen, men i september 2022 meddelade de att de tagit ut skilsmässa.

Slutade färga håret

I en intervju med Expressen har Rickard Olsson tidigare avslöjat att han sedan många år tillbaka färgat håret då han tidigt blev gråhårig.

– Jag har färgat håret sedan jag var 28. Döden kom tidigt på besök, vi blir gråhåriga tidigt i vår familj. Jag kände mig inte som gråhårig så jag började färga. Jag har sagt att när jag fyller 40 så släpper jag ut det gråa. Så blev jag 40 och kände mig inte som gråhårig. Jag tror att jag skulle se ut som George Clooney i håret. Alla säger att det är fint med grått men jag är inte där. Jag måste ju komma dit mentalt någon gång. Jag har gått hos min frisör i 17 år, och hon har länge tyckt att jag ska spara ut det grå. Hon har också tyckt att jag ska raka av hela skiten och bli flintskallig, men jag är jätterädd för att raka av allt för man vet inte hur man ser ut. Huvudet kan vara helt knöligt och se fruktansvärt ut. Ska jag stå i tv med ett knöligt huvud? Haha, det går min fåfänga förnär.

När intervjun gjordes hade han nyligen fyllt 50 år. Men nu verkar det som att han omfamnat det gråa svallet. I ett inlägg på Instagram gjorde han det dessutom officiellt att han valt att ”släppa ut det gråa”. Och visst klär han bra i det!

Stort grattis på födelsedagen Rickard! Hoppas att du får en fantastisk dag!

Passa gärna på att gratulera Rickard Olsson i kommentarsfältet på Facebook!