STORT GRATTIS: Sissela Kyle fyller 67 år – så har stjärnan undanhållit beslutet med kärleken efter alla år

Sissela Kyle är en av våra mest hyllade skådespelare och komiker som genom åren gett oss mängder av fantastiska kulturupplevelser.

På söndagen fyller stjärnan 67 år – och Nöjeslivet har den äran att gratulera!

Så lever hon tillsammans med kärleken i dag.

Sissela Kyle föddes i Göteborg den 17 mars 1957. Redan som ung var hon intresserad av skådespeleri och var med i en teatergrupp i Göteborg.

I början av vuxenlivet så arbetade Sissela som lärarvikarie och inom sjukvården. Som 21-åring kom hon dock in på Teaterhögskolan i Stockholm – vilket kom att bli startskottet för en lång och framgångsrik karriär.

På Teaterhögskolan, där hon läste mellan åren 1978 till 1981, gick hon tillsammans med bland andra Tomas Norström, Peter Stormare, Maria Johansson och Jessica Zandén.

Sissela Kyle inledde sin professionella teaterkarriär i början av 80-talet och spelade roller på teatrar och även tidigt i flera filmer och serier. Hon inriktade sig som komedienn, vilket är en skådespelare med mer komisk framställning. Dock har vi sett henne spela både såväl humoristiska som allvarliga roller.

Genom åren har Sissela spelat i otaliga filmer, serier och teateruppsättningar. Till exempel har vi sett henne i ”Skärgårdsdoktorn, Fröken Frimans krig, Livet är en schlager” – bland mycket annat. Senast har hon varit aktuell med filmen ”Ett sista race”.

Och som komiker har vi förstås sett henne medverka i långköraren ”Parlamentet” under många år.

Under åren har Sissela prisats många gånger för sina insatser. Bland annat har hon vunnit Guldmasken hela fem gånger och hon har även tagit emot den kungliga medaljen Litteris et Artibus år 2020.

Sissela Kyles privatliv

Sedan slutet av 70-talet så har Sissela varit bosatt i Stockholm. Mellan åren 1987 till 1998 var hon gift med exet Mårten Eriksson, som hon har två barn tillsammans med.

För 19 år sedan så träffade hon nuvarande kärleken – psykologen och ståupp-komikern Per Naroskin. De möttes på en fest och har sedan dess hållit ihop.

Länge levt som särbos

Men tidigt fattade de ett beslut om att inte flytta ihop med varandra. Då de båda var frånskilda och vana vid att bo själva så ville de ha sitt eget utrymme.

– När vi träffades hade vi fortfarande barn som bodde hemma och var ganska stora ändå. Vi hade också båda äktenskap bakom oss, hade levt ensamma med barnen, och hittat en bra form för det. Därför började vi så, och kände sen att det passade väldigt bra. Vi ses hela tiden. Vi sover ofta hos varandra. Men det kan också vara att ”jag vill vara ifred, jag behöver jobba”. Vi är människor som skriver och tänker. Vuxna människor med behov av ensamhet, och i den lyckliga ekonomiska positionen att vi inte måste flytta ihop, utan kan bo nära varandra i stället, har Sissela tidigare sagt till Expressen.

STOCKHOLM 2015-01-26 Sissela Kyle och Per Naroskin anländer till Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Tycks ha flyttat ihop

Även om det inte lät som att paret hade i åtanke att flytta ihop med varandra så tycks det nu som att de tänkt om.

Sedan nästan två år tillbaka så är de nämligen skrivna på samma adress på Södermalm i Stockholm. Det verkar således som att de tagit steget till att bli sambos!

Stort grattis på födelsedagen Sissela! Hoppas att du får en helt fantastisk dag!

Nu passar vi på att gratulera Sissela Kyle i kommentarsfältet på Facebook!