Foto: Instagram/TT

STORT GRATTIS: Tommy Nilsson fyller 64 år – så är livet som småbarnspappa och gammelmorfar

Tommy Nilsson fyller 64 år måndag 11 mars.
Nu berättar han om sina planer för framtiden – genom att blicka mot dåtiden.
– Jag ska försöka gå tillbaka, säger han till Nöjeslivet.
Samtidigt berättar han om livet som småbarnspappa.

Tommy Nilsson kan se fram emot att fira sin 64:e födelsedag på måndagen.

Och i familjen finns många som vill gratulera den folkkäre artisten.

I dag kan ”En dag”-sångaren nämligen titulera sig såväl sexbarnsfar som morfar – och gammelmorfar.

2022 blev Nilsson pappa igen – för sjätte gången. Han fick barn tillsammans med att kärleken tillika musikalstjärnan Linda Olsson.

Samtidigt berättade Tommy också att han samma år blev gammelmorfar.

– Ja, det är knasigt, jag vet inte. Jag har alltså barnbarnsbarn som är äldre än mitt barn, sa Tommy Nilsson då, i ”Halv tre med Lotta Bromé”.

Artisten menar att han vill vara en förebild för sina barn – genom att visa att det går att leva sin dröm.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Om jag åker ut och spelar, och kommer hem och berättar hur fantastiskt det har varit, så visar jag mina barn att man kan leva sin dröm. ”Kom igen, gör det du vill göra!” liksom. Om jag kommer hem och säger så här: ”Åh, pappa skulle hellre vilja vara hemma”, då undrar de bara: ja, men varför är du inte det då? Så mitt tips är att göra det fullt ut, och njuta av varje sekund när man är ute. För när jag kommer hem, och har har haft roligt av att vara därute, så syns det på mig när jag kommer hem. ”Pappa är lycklig – det vill jag också vara. Jag kanske också kan bli fotbollsproffs, musiker eller så. Jag vill också leva min dröm, för pappa är alltid glad”. Det fanns en tid i mitt liv där man kom hem och var så där, ”pappa är lite trött, jag måste sova en stund”. Vad fan är det? säger Tommy Nilsson till Nöjeslivet.

Så är Tommy Nilsson som småbarnspappa

Samtidigt medger han att det är lite annorlunda att vara pappa efter 60, jämfört med tidigare.

– Det är klart, nu har jag ju en liten här och jag är ändå 63 år. Det känner man ju av i knän och energin. Det är klart att jag inte springer och leker kull hela dagarna som jag gjorde när jag var 25. Men just det här att njuta av sitt arbete och inte ha dåligt samvete, för då får man lägga ner och hitta på något annat. Jag tror att, om jag njuter av det och delar med mig när jag kommer hem att, ”fan vi hade så himla kul!”. Det är bättre än att säga: ”åh, jag saknar dig så mycket, jag vill hellre vara hemma”. Då är det ingen som förstår. Då undrar man bara varför man inte är det.

I slutet av förra året genomförde Nilsson en julturné tillsammans med musikerna Marcos Ubeda och Magnus Johansson. Nu kan Tommy Nilssons fans se fram emot ny musik av ”En dag”-sångaren.

Beskedet om framtiden – nya satsningen

I en intervju med Nöjeslivet berättade Nilsson att han är redo att gå in i studion och spela in ny musik i vår. Artisten kliver in i framtiden genom att ta inspiration från gårdagens inspelningsprocesser.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20240108 Tareq Taylo, Tommy Nilsson och Jill Johnson under galan Sjung tillsammans mot Cancer! - en stämningsfull allsångskväll till förmån för Cancerfonden som direktsänds på TV4. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20240108 Tareq Taylo, Tommy Nilsson och Jill Johnson under galan Sjung tillsammans mot Cancer! – en stämningsfull allsångskväll till förmån för Cancerfonden som direktsänds på TV4. Foto: Henrik Montgomery / TT

Blir det på svenska eller engelska? 

– På svenska. Jag ska försöka gå tillbaka till att liksom göra en platta. Jag försökte anamma det här projektet som varit nu ett tag, att man släpper låtar. Men det känns så verkligen inte jag. Man släpper en låt, och om inte radion spelar den låten är det ”pfft”. Då blir det ingenting av den. Vem får höra den? Ingen. Tja, det är Spotify. Men nu ska jag göra en platta med någon slags röd tråd och spela in den som man gjorde förr, säger Nilsson.

Vet du vad det blir för tema? 

– Jag har väl gått ifrån… Jag skriver ju mer och mer om hur man ser på allt som sker runtomkring en. Man har egna funderingar. Kanske lite andliga funderingar. Hur vi är mot varandra. Den röda tråden blir framför allt att hålla ihop det musikaliskt med ett band och musiker som jag jobbat med, vill spela med. Göra som man gjorde förr, man sitter i en studio. ”Vad ska vi göra? Jag har en idé”. Vi börjar där. Att få musicera ihop. Det är ensamt nuförtiden, man sitter hemma med sin jävla dator och skickar filer. Ingen spelar tillsammans. Det ska jag ändra på nu.

Stort grattis på din 64-årsdag, Tommy! Lycka till med inspelningarna!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev