Tareq Taylors mardrömsolycka förändrade allt – tv-profilens starka insikt: ”Livrädd”

Tareq Taylor råkade ut för en riktigt otäck olycka på surfbrädan för tre år sedan.

Men i ”Renées brygga” är den folkkära kocken tillbaka på brädan – och berättar om sin känslosamma insikt efter nära-döden-upplevelsen.

– Om saker kommer din väg som du drömmer om och vill men inte vågar så får du aldrig säga nej, berättar den folkkära kocken i programmet.

Det var en augustidag 2019 som olyckan plötsligt var framme för tv-kocken Tareq Taylor. Han var ute och kitesurfade när han plötsligt tappade kontrollen och föll av brädan.

Tv-profilen befann sig då på grunt vatten och landade på nacken, varpå han fick rusas till sjukhus. Väl framme konstaterade läkarna att nacken var bruten, och han fick genomgå en steloperation.

Bara några veckor efter olyckan berättade Taylor i P4 Extra att han hade ”änglavakt”.

Läkarna hade nämligen berättat för honom att det rörde sig om ”centimetrar” så kunde han ha blivit förlamad fr¨ån nacken ner.

– Under förutsättningarna av det som har hänt, så mår jag fantastiskt. Jag har verkligen haft änglavakt för det hade kunnat gå precis hur illa som helst. Jag står på benen, jag är mobil, jag har full känsel och rörlighet i armar och ben, sade han i programmet.

LÄS MER: Efter allvarliga olyckan – Tareq Taylors nya livsbeslut: ”Man känner sig lite som en…”

Tareq Taylors sångkarriär tar fart

Sedan den allvarliga olyckan har dock karriären rullat på för Tareq. Förutom kockandet i teve har han även börjat på en ny karriärsbana: nämligen musiken.

Den folkkära kocken deltog i ”Masked Singer” 2021 och tog sig ända till andra plats. Då beskrev han det som en dröm som gick i uppfyllelse att få sjunga på scen.

Och i höstas höll han en bejublad julshow i Stockholm tillsammans med ingen mindre än schlagerstjärnan Sarah Dawn Finer. Efter showen tackade han fansen för stödet på sin Instagram – och berättade om sin imponerande resa.

– Från att inte våga öppna munnen och sjunga överhuvudtaget på ett rep. Till att nu stå, kväll efter kväll, och sjunga inför hundratals människor. Det är en mäktig upplevelse, sade Tareq då.

LÄS MER: Tareq Taylors smärtsamma tvivel efter alla år – öppnar upp om kampen: ”Har undrat om…”

Tareq Taylors gripande ord i ”Renées brygga”

Att sjunga har varit en dröm som Tareq haft en lång tid. Och i TV4:s program ”Renées brygga” berättar han att det faktiskt var surfingolyckan som fick honom att börja med musiken.

– Jag har alltid älskat att sjunga men varit livrädd för att stå på scen. Men när jag bröt nacken så sa jag till mig själv ’om saker kommer din väg som du drömmer om och vill men inte vågar, så får du aldrig säga nej’, säger Tareq och berättar att det bland annat var det som fick honom att tacka ja till ”Masked Singer”.

Tareq Taylor anländer till Renée Nybergs sommarställe på surfbrädan. Foto: TV4

Tv-kocken fick omvärdera livet

Men olyckan förändrade inte bara Tareqs karriärsbeslut – utan även inställningen till livet överlag. Han berättar i programmet att han innan olyckan led av en ”prestigebaserad självkänsla”.

– Lite så, om jag inte presterar är jag inte värd nåt. Under mitt arbetsliv har jag aldrig klarat av att ta ledigt. Att vara ledig fullt. Har jag fått sex timmar en eftermiddag för att ägna åt mig själv, ja det fyller jag med jobb för inte fasen ska jag unna mig det. Men nu, nu tar jag sju timmar, säger Tareq och skrattar.

Det var olyckan som förändrade allt för den folkkära profilen.

– När jag såg röntgenplåtarna så tänkte jag, du har inte så jäkla många chanser, du behöver omvärdera dina dagar och vad du ska göra.

Tareq Taylor i ”Renées brygga” 2023. Foto: TV4

Skriv gärna en kommentar till denna folkkära profil i vårt kommentarsfält på Facebook!

”Renées brygga” sänds på TV4 med start klockan 21.00 på onsdagar. Programmet går även att se på TV4 Play och Cmore.