Tilde de Paula Ebys förtvivlan – skarpa varningen till tittarna efter intima påhoppet: ”Jag lärde mig läxan”

För de som vanligtvis följer Tilde de Paula Eby på sociala medier kunde under helgen se någonting riktigt annorlunda på hennes konto.

Nu berättar den folkkära TV4-profilen om skräcken och oron efter att otillåtna inlägg publicerats.

”Jag lärde mig läxan”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Hon är en av våra mest älskade och populära tv-profiler och har tusentals följare på Instagram.

Men under helgen hände det otäcka.

Tilde de Paula Ebys konto på Instagram och Facebook blev hackade, och ersattes istället av ett helt annat innehåll.

Tilde de Paula Eby
Tilde de Paulas vägran efter åren i TV4. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060

Tilde de Paula Ebys konto hackat

Under helgen publicerades det bilder på videoklipp, bilder på helt okända personer och dessutom sändes det även live från Tildes konto.

Tv-profilen hade försökt få tag i både Instagram och Facebook så att hennes konto kunde återtas till hennes ägo men det skedde ingen förändring.

– Det som är ytterst allvarligt är att det inte är någon som har kontroll över vad som skickas ut på det här kontot, vilket naturligtvis gör mig och TV4 oerhört oroliga. Jag är i sociala medier-sammanhang också en representant för en hel tv-kanal och jag jobbar ju med nyhetsbevakning. Det är klart att man blir orolig, sa Tilde de Paula Eby, till Aftonbladet under helgen.

Tilde riktade också stark kritik mot företagen för att de inte försökt hjälpa henne i den kniviga situationen.

– Jag är otroligt kritisk till Instagram och till Facebook som äger Instagram, att man inte på 24 timmar nu har lyckats stoppa det. Jag pratar inte då om att jag vill återfå mitt eget konto. På ett personligt plan vill jag så klart helst ha tillbaka mitt konto och gärna få tillgång till mina bilder igen, men det är mycket allvarligare att de här kaparna skickar ut en mängd meddelanden från mitt konto, om att jag ska ha anmält deras konto och att de då ska trycka på en knapp för att bara bekräfta att de har fått den här varningen.

Varnande orden efter påhoppet

Men under måndagen kom ett mer glädjande besked.

På hennes Instagram konto kunde nu alla följare se att hennes innehåll hade återvänt, och Tilde likaså.

”Unga killar som sände live från Ankara och en bombmatta av bilder på allt ifrån hiphop-artist till ung influencertjej. Stökig Instagram-helg för undertecknad. Jag har stått i tv och sagt det tuuuusen gånger
”Tryck inte på länkar!!!”, skriver hon och fortsätter:

Och så kom den dagen när jag… tryckte på länken. Mitt IG-konto blev hackat. Jag lärde mig läxan. Jag har nu ALL säkerhet på detta konto man kan ha – och jag kommer ALDRIG mer trycka på länkar”, skriver hon.

Vi är glada att du har återvänt och fått tillbaka ditt konto Tilde. Det är verkligen viktigt för alla att inte följa länkar som man inte vet var de går till!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.