Tilde de Paula i bråk med gammal dam – slutade i tårar: ”Så otrevligt”

Det finns nog många av oss som pendlar till och från jobbet eller skolan varje dag. Men för tv-profilen Tilde de Paula Eby blev en bussresa minnesvärd, men inte på ett positivt sätt.

– Jag kunde inte sluta gråta, berättar hon i ”Framgångspodden”.

 

Alla vet nog känslan när man sätter sig på en buss på vägen hem, och det enda man vill är att bara få komma hem, lägga sig under ett täcke och ta det lugnt efter en jobbdag.

För Tilde de Paula Eby blev en bussresa extra speciell. När hon gästar ”Framgångspodden”, berättar hon om en bussresa efter en hård och kämpig dag, som hon själv beskriver som ”skitslaskigt, grått och äckligt”.

Tilde de Paula Eby berättar om ett upprörande bråk på en buss. Foto: Youtube/TV4

När hon sätter sig på ett säte bakom busschauffören kommer en person plötsligt fram till Tilde.

– Men så kom det fram en dam till mig när jag satt på min stol och sa ”Flytta på dig”, fastän det fanns en massa platser på bussen. Det var så himla aggressivt. Men så tänkte jag, spela roll, hon kanske brukar sitta här. Så jag sa, okej jag flyttar på mig så att du kan sitta här, berättar Tilde i Framgångspodden.

”Måste stå upp för dem”

Tilde fortsätter mot sätet och av misstag krockar hon med den äldre damen, då Tilde har på sig en stor ryggsäck och äldre damen ryter plötsligt ifrån.

– Hon sa ”Men flytta på dig då, din jävla tjockis”. Jag tänkte, gud så otrevligt, säger Tilde de Paula Eby.

Mitt i chocken fortsätter Tilde bakåt i bussen, men kommer snabbt på andra tankar.

– Jag tänkte att jag aldrig har haft några komplex för hur jag ser ut i kroppen, men tänk om jag hade haft det. Tänk om jag hade varit överviktig och självmedveten om det och blivit ledsen över kommentaren. Jag kände, jag måste stå upp för dem. Hon får inte säga så, inte till mig och inte till någon annan heller, berättar hon.

Tilde de Paula Eby berättar om tårarna som aldrig kunde sluta rinna. Foto: Youtube/TV4

”Tårarna bara rann”

Det fick henne speciellt att tänka på en person i hennes krets, som alltid varit självmedveten.

– Tänk vad ledsen hon hade blivit. Så jag gick tillbaka till damen och sa till henne att jag kan flytta på mig om du vill sitta här, men du får inte säga så, du går inte runt och kallar folk för jävla tjockisar, förstår du det? Men nä, hon var helt ointresserad. Jag gick och satte mig på min plats igen och bröt ihop för när jag blir arg så börjar jag nästan alltid gråta. Så jag satt där på bussen i det här gråa slasket och tårarna bara rann, jag kunde inte sluta gråta.

”Behöver inte ta skit”

I podden lyfter Tilde de Paula Eby fram att det är viktigt att vara snäll, men även våga säga emot om något sker som du inte trivs med.

– Då kom det fram flera som hade hört och sett allt och sa att det var bra att jag sa ifrån. De ville stötta. Men det jag vill berätta med den här historien är att bara för att man är snäll mot andra så behöver man inte ta skit.

Bra att du står upp för dig själv Tilde och inte tar någon skit! Skicka kärlek till underbara Tilde på vår Facebooksida.