Timells miljonbelopp: Så mycket har han tjänat efter misstänkta övergreppen

I oktober 2017 avbröt TV4 allt samarbete med Martin programledaren Martin Timell, efter att anklagelser om sexuella övergrepp nådde offentligheten. Martin Timells tv-tid var avslutad, och för SVT berättade han att han fått fly landet. Men ekonomiskt har det inte gått någon nöd på programledaren.

Det var för nästan tio år sedan, 2008, som programledaren Martin Timell ska ha antastat en ung assistent i bubbelpoolen på Äntligen hemmas avslutningsfest. Händelsen ignorerades av TV4 och produktionsbolaget Meter, och miljonkontraktet med Timell fortsatte. När det misstänkta övergreppet blev offentligt 2017 valde TV4 att avsluta kontraktet med Timell, men sedan händelsen ägde rum har han dragit in över 40 miljoner kronor.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

”Stoppade upp den mellan mina ben”

Anklagelserna som hölls hemliga under många år, utspelade sig på en personalfest för ”Äntligen Hemma”. Den utsatta personen var en kvinnlig produktionsassistent, och enligt Aftonbladet ska det funnits flera vittnen till incidenten.
– När jag böjde mig bakåt tog han hela sin hand innanför mina bikinitrosor och stoppade upp den mellan mina ben, har kvinnan berättat i en tidigare intervju med Aftonbladet.

TV4 och Produktionsbolaget Meter fortsatte att jobba med Timell, och de kommande åren, fram till 2016 drog han in miljonbelopp.

Foto: Leif R Jansson / TT

47,6 miljoner kronor

Timell har ett eget bolag – Timelleri AB, som dragit in 47,6 miljoner kronor under nio år, trots att folk känt till övergreppsanklagelserna, det skriver Resumé.

Timells miljonkontrakt med TV4 sträckte sig egentligen till 2020, men när det misstänkta övergreppet blev offentligt samt flera anklagelser riktades mot Timell så valde TV4 att stoppa hans kontrakt och avsluta allt samarbete.

Vad tycker du om det hela? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.