Tittarnas starka reaktioner efter Christina Schollins ord i ”Nyhetsmorgon” – draget i direktsändning

Skådespelerskan Christina Schollin och maken Hans Wahlgren har varit gifta i 59 år.

Nu delar hon med sig om framgångsreceptet för en lång och lycklig relation.

– Man ska inte sopa saker under mattan, utan ut med problemen, säger Christina Schollin i TV4:s Nyhetsmorgon.

Christina Schollin, 83, vet vad som krävs för att hålla en kärleksrelation vid liv. I alla fall verkar det så med tanke på att hon och maken Hans Wahlgren hållit ihop sedan paret gifte sig 1962.

Och visst, efter att ha varit lyckligt gift i 59 år har hon nog en hel del erfarenhet att dela med sig av.

Under fredagen gästade hon TV4:s Nyhetsmorgon för att i ”Kärleksakuten” berätta om hennes bästa tips för en långvarig och hälsosam relation.

”Bejaka varandra”

Det Christina främst valde att lyfta upp var respekten i en relation och hur viktigt det är att visa den. 

– Jag har ett väldigt vackert ord som jag tycker är viktigt och det är att man ska ”bejaka” varandra. Visst är det vackert?, sa hon i TV4:s Nyhetsmorgon innan hon utvecklade resonemanget.

– Man säger ja till varandra. Om man är gifta så har man redan sagt ja till varandra men man ska fortsätta att säga ja till varandra. Man ska inte sätta upp kalla handen eller vara en ”nej-sägare”. Man ska fortsätta att lyfta varandra, bejaka varandra och berika varandra.

Christina passar även på att tala om vikten av självrespekt och att relationer även handlar om att var och en mår bra i sig själv.

–Man ska bejaka sig själv och sina egna känslor. Man måste kunna älska sig själv för att kunna älska andra, det är ett faktum, berättar Christina och poängterar vikten av att inte hålla problemen för sig själv.

– Man ska inte sopa saker under mattan, utan ut med problemen.

Christina Schollin
Foto: TV4

Väcker starka reaktioner

Efter hennes medverkan dröjde det inte länge innan hyllningarna föll över den 83-åriga skådespelerskan. I samband med programmet publicerade hon en bild och i kommentarsfältet var det flera som ville se mer av Christina.

”Du är så klok och vacker. Eftersom du talar av egen erfarenhet på ett lugnt och förståeligt sätt är din nya karriär spikrak”, skrev en person.

”Jag tycker som många andra att du borde få ett eget program. Du vackra fina kloka Christina med din erfarenhet om att hålla ihop ett äktenskap så länge som erat”, skrev en annan.

”Du får köra ett eget program om relationer”, skrev en tredje.

Vilka fina tips och kloka ord från Christina! Lämna gärna en kommentar på Facebook om ni också tycker att hon är underbar!