Titti Schultz tunga familjesorg – orden om tragedin: ”Hennes kropp bestämde sig för att den inte orkade mer”

När populära radio-profilen förlorade en kär familjemedlem höjde många på ögonbrynen när hon återgick till jobbet.

Men för Titti Schultz blev arbetet en hjälp för att kunna hantera sorgen.

– Min chef sa ”du behöver inte jobba” men jag ville verkligen det. Jag älskar det här jobbet, det är som balsam för min själ, säger hon till Hemmets journal.

När en kär familjemedlem går bort förändras hela livet på ett kort ögonblick.

För radioprofilen Titti Schultz slog tragedin snabbt och oväntat till.

En sen kväll ringde en sköterska: ”läget är kritiskt, kom hit”. Titti hann dock knappt sätta sig i bilen innan det var över.

– Mamma var sjuk i cancer, hon var svag – men det skulle inte hända då. Hon hade nyss påbörjat en ny behandlingsform och vi hoppades att den skulle göra något positivt för henne. Men så bestämde sig hennes kropp för att den inte orkade mer, säger hon till Hemmets journal.

Orden efter mammans bortgång

Men Tittis relation till sin mamma var allt annat än enkel, och än i dag känner hon blandade känslor kring tragedin.

– Det har gått ett och ett halvt år och jag är lite förvånad över vad som fortfarande kan komma över mig, säger hon efter en stund. Mamma och jag hade inte en enkel relation. Att vi aldrig skulle bli så nära som vissa andra är, det insåg jag redan i tonåren. Vi bråkade mycket. Det håller jag också på att bearbeta. Det är en sorg i sig. Men vi visste ändå precis var vi hade varandra. Det känns skönt i efterhand att jag var hemma i Gävle varje helg när mamma var sjuk.

Även om de bråkade en hel del vill Titti fokusera på de fina minnena de har tillsammans.

Hon var min mamma och jag älskade henne högt och innerligt, annars hade vi inte bråkat så mycket. Sorgen ska inte få styra mitt liv men jag tillåter mig själv att bli ledsen vare sig jag är ensam eller inte. Då sätter jag igång och grinar en skvätt – som nu. Min sorg pyser ut lite här och där och det får den göra. Jag pyser på helt enkelt, även om jag inte trodde att det skulle pågå så länge.

Titti Schultz
Foto: TV4

Fann trösten på jobbet

Mitt i sorgearbetet fortsatte Titti dessutom arbeta, någonting som hennes kollegor var förvånade över.

– Min chef sa ”du behöver inte jobba” men jag ville verkligen det. Jag älskar det här jobbet, det är som balsam för min själ.

Vi beklagar sorgen Titti! Det är nog många därute som vet exakt vad du går igenom! Våra tankar går till dig och din familj!