Tommy Nilssons stora sorg – sörjer vännens död: ”Hade hört att han inte mådde så bra”

Låtskrivaren Tim Norell dog i lördags efter att ha varit sjuk i cancer en längre tid. Han blev bara 68 år gammal. Nu sörjs han av vännen Tommy Nilsson.

De två jobbade ihop i slutet av 80-talet.

– Jag hade hört att han inte mådde så bra. Man hoppas alltid att det ska gå bra, men ibland är det inte så, säger artisten till Expressen.

Vad har Lena Philipssons ”Dansa i neon”, Tommy Nilssons och Tone Norums ”Allt som jag känner”, Army of Lovers ”Give my life”, Jerry Williams ”It started with a love affair” och The Boppers ”Jeannie’s coming home” gemensamt?

Låtskrivaren Tim Norell var med och skrev alla låtarna.

I lördags dog 68-åringen efter en lång tids sjukdom, då han led av cancer. Han lämnar efter sig fru och familj.

Tommy Nilsson
Tommy Nilsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

”Kickstartade min karriär”

1989 var han med och skrev vinnarlåten i ”Melodifestivalen”. Tommy Nilsson, 63, framförde ”En dag” och tog hem totalsegern.

– Han kickstartade min karriär kan man säga, säger Tommy till Expressen.

Han var medveten om att vännen Tim var sjuk, men han visste inte riktigt hur pass allvarligt läget var.

– Jag hade hört att han inte mådde så bra. Man hoppas alltid att det ska gå bra, men ibland är det inte så, säger Tommy.

Var en romantiker

Tim Norell kom att skriva över 100 låtar ihop med sin vän och kollega Ola Håkansson. Norell beskrev sig själv som en romantiker och det genomsyrade ofta hans texter.

Tim Norell, Ola Håkansson, Tommy Nilsson och Alexander Bard
Tim Norell, Ola Håkansson, Tommy Nilsson och Alexander Bard som låg bakom ”En dag” i ”Melodifestivalen” 1989. Foto: Jan Collsiöö/TT

När jag börjar med en ny låt börjar det ofta med att jag blir berörd av något. Av en film, något i mitt eget liv eller annan musik – och tårarna är ofta nära. Jag tror att folk är mer romantiska än de vill erkänna. Kanske är det därför min musik har blivit så populär”, skrev han på sin hemsida.

Han blev halvkroppsförlamad för 15 år sedan efter att han fått en stroke. Han kämpade sig tillbaka och var med och uppträdde med sitt gamla band Secret Service på internationella scener.

De var stora i slutet av 70-talet och i mitten på 80-talet och gjorde bland annat monsterhiten ”Oh Susie”.

– Jag tror han var väldigt känslig. Han kallade sig romantiker och det var han också. Det var något som fastnade. Det finns några som har det där, och han hade det, säger Tommy Nilsson.

Vila i frid, Tim. Din låtskatt är otrolig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev