Tommy Nilssons kärleksfulla planer – för att hylla Lill-Babs i sommar

I sommar ger sig Diggiloo ut på vägarna och i år blir det extra speciellt.
Artisterna, med bland annat Tommy Nilsson, kommer hedra artister som gått bort under året. Bland dessa Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson avled i början av april. Hela Sverige sörjde sångerskan och hyllningar strömmade in från hela landet.

Många hyllade och hedrade henne, där bland annat AIK fortsatt spelar hennes låt ”Leva livet” inför sina hemmamatcher på arenan och i Let’s Dance fick hon en egen hyllningsdel.

Sångaren Tommy Nilsson stod Lill-Babs nära, och i sommar ger han sig ut på vägarna med Diggiloo-gänget. Ett perfekt tillfälle att hedra Barbro, anser han.

Bildkälla: Wikipedia Commons

Hedras under hela sommarens Diggiloo-turné

Under sommarens Diggiloo-turné kommer de hylla de artister som har avlidit under året.

De artister som kommer stå i fokus är Jerry Williams och Lill-Babs. Den sistnämnda som Tommy Nilsson hade en speciell relation till.

– Barbro stod ju mig nära. Samtidigt knallar man på en knivsegg där. Om jag ska hedra Barbro ska jag göra det för jag blir glad när jag tänker på henne. Det gäller att göra det på ett sätt så det blir ödmjukt och fint, säger han till Aftonbladet.

”Många som bara försvann”

Tommy Nilsson har barn tillsammans med Lill-Babs dotter Malin Berghagen, som beskriver de senaste veckorna som en berg-och-dalbana.

Han berättar också att Diggiloo-gänget kommer hedra minnet av Tim ”Avicii” Bergling, som avled i fredags i Omans huvudstad Muskat.

– Det är många den senaste tiden som bara försvann. Det är klart man vill hylla och hedra dem, säger Nilsson till Aftonbladet.