TV4-profilens skräckbesked – halvt förlamad i ansiktet: ”Jag kan inte blinka med mitt ena öga”

.

Han har setts i Nyhetsmorgon i flera år – och även synts i TV4-program som Let’s dance och Idol. 

Nu berättar Daniel Paris, 30, om hemska upptäckten i ansiktet. 

På sociala medier går han nu ut och varnar alla följare för att inte göra om samma misstag. 

– Vaknar upp en morgon och är förlamad i halva ansiktet. Läppen hänger, leendet är snett och jag kan inte blinka med mitt ena öga, skriver han på Instagram.

Foto: TV4/Youtube

Det är så här vi vant oss vid att se honom. Daniel Paris har varit en frekvent gäst i TV4:s flaggskepp ”Nyhetsmorgon” i flera år, där han pratat nöjesnyheter och de senaste snackisarna på nätet.

Men tv- och radio-profilen, som även synts och hörts i program som Rockbjörnen, Idol och Vakna med The Voice och som nu är aktuell i P3 och serien ”Sviten”, har nyligen gått igenom en tuff period.

Det berättar han nu öppet i ett inlägg på Instagram.

– Under en tid kände jag att jag alltid hade bråttom. Fast jag inte hade bråttom. Jag minns när min bästis satte mig ner och sa ”tycker du inte att du jobbat för mycket på senaste?” Jag svarade nej, skriver han på Instagram.

Daniel Paris vaknade upp förlamad i halva ansiktet

Då kom den plötsliga och obehagliga insikten.

– Vaknar upp en morgon och är förlamad i halva ansiktet. Läppen hänger, leendet är snett och jag kan inte blinka med mitt ena öga. Struntar i det och åker iväg på jobb. Skrattar bort det till alla som frågar. Dagen efter måste jag till akuten. Har en nerv i kläm. Orsaken är okänd men många menar att det är stressrelaterat, skriver Daniel Paris.

Han beskriver det som att han insett att han stressat för mycket under en tid, men han ville inte erkänna det för sig själv eller andra.

Nu har det gått några veckor sen det hemska inträffade, och han beskriver att han nu mår bättre än någonsin tidigare. Det bland annat tack vare stöttande omgivning och regelbunden sömn.

– Har lärt mig att sätta gränser och värdera mig själv. Det finns ett ordspråk ”Tänk om du förlorade det du har idag…och fick tillbaka det igen” Jag är otroligt tacksam över att jag är tillbaka och fick bli mig själv igen.

Stressen och pressen kan ha lett till detta, resonerar han.

– Jag vet hur det är att känna press i jakten på det perfekta livet och hur man försöker räcka till för allt och alla men inget av det spelar roll utan din hälsa. Ta hand om dig! Var snäll mot dig själv. Du är det viktigaste du har. Glöm inte bort det!

View this post on Instagram

Under en tid kände jag att jag alltid hade bråttom. Fast jag inte hade bråttom. Jag minns när min bästis satte mig ner och sa "tycker du inte att du jobbat för mycket på senaste?" Jag svarade nej. Vaknar upp en morgon och är förlamad i halva ansiktet. Läppen hänger, leendet är snett och jag kan inte blinka med mitt ena öga. Struntar i det och åker iväg på jobb. Skrattar bort det till alla som frågar. Dagen efter måste jag till akuten. Har en nerv i kläm. Orsaken är okänd men många menar att det är stressrelaterat. Jag visste att jag hade stressat för mycket under en period men jag kunde inte erkänna det. Inte för min bästa vän. Och absolut inte för mig själv. Nu, veckor senare, tack vare en stöttande omgivning, de insikter jag fått tack vare ViktVäktarna och regelbunden sömn mår jag nu BÄTTRE ÄN NÅGONSIN. Har lärt mig att sätta gränser och värdera mig själv. Det finns ett ordspråk "Tänk om du förlorade det du har idag…och fick tillbaka det igen" Jag är otroligt tacksam över att jag är tillbaka och fick bli mig själv igen. Jag vet hur det är att känna press i jakten på det perfekta livet och hur man försöker räcka till för allt och alla men inget av det spelar roll utan din hälsa. Ta hand om dig! Var snäll mot dig själv. Du är det viktigaste du har. Glöm inte bort det! #BellsPares

A post shared by DANIEL PARIS (@danielparis) on

Vilka viktiga ord, Daniel. Tack för att du delar med dig och påminner oss om att stanna upp i vardagen. Det är viktigt att vi stressar ner och inte alltid försöker jaga ”det perfekta livet”!! DELA gärna vidare om du håller med, och för att skicka styrkekramar till denne modige kille.