Ulf Lundell vill slippa fängelse – efter grova rattfyllan

Artisten och författaren Ulf Lundell står åtalad för grovt rattfylleri. Något som bland annat Ystads Allehanda rapporterat om. Ett brott som enligt det svenska rättsystemet skulle kunna ge fängelse.

Men enligt Expressen så framgår det i dokumenten från Kriminalvården, att straffet likväl kan bli skyddstillsyn eller samhällstjänst, något Ulf Lundell hoppas och ställer in sig på

”Jag är glad av två anledningar, att jag inte skadade någon annan än mig själv och att detta var ett bottenslag”, ska Lundell ha sagt i förhör enligt Aftonbladet och Expressen.

Det var i våras som artisten Ulf Lundell greps i Simrishamn efter att en privatperson ringt polisen, då Ulf Lundell ska ha varit berusad när han satte sig i sin bil.

Lundell blåste positivt, och efter provtagning på stationen visade det sig att han hade 1,5 promille i blodet, vilket är 0,5 över gränsen för grovt rattfylleri.

Ulf Lundell
Foto: TT

Lundell erkände att han kört påverkad, och i förhör uttryckte han att han ”skämdes djupt”, enligt Expressen.

Men även om fängelse finns på straffskalan över den typen av brott som Lundell gjort sig skyldig till, så anses det inte finnas något som förhindrar att straffet blir skyddstillsyn eller samhällstjänst istället, vilket Lundell hoppas på. Nu planerar han att installera ett alkolås i sin bil. Han har även sagt att han kommer att låta bli alkoholen.

– Rattfyllan var ett riktigt bottenslag, men jag måste omvandla det till någonting positivt.