”Väder-Nils” intima bekännelse: ”Därför blir det inga barn”

SVT:s meteorolog Nils Holmqvist har lyckats bli ”Väder-Nils” med hela svenska folket, då han med sin personlighet i rutan blivit folkkär hos publiken. Men det är inte ofta som tittarna får se honom utanför tv-rutan. Nu delar han för första gången med sig av en ganska intim del av privatlivet. Nämligen om varför han och flickvännen Julia inte skaffar barn.

Meterologen Nils ”Väder-Nils” Holmqvist kilar stadigt med flickvännen Julia Callegari, som han tidigare gett officiella kärleksförklaringar till. Men trots seriöst förhållande så är det inte aktuellt med några barn. Nu berättar Nils varför.
– Jag är inte så barnkär av mig. Jag brukar säga att jag inte kan få barn på det sättet jag älskar, då slutar alla fråga. Det är i och för sig ett skämt, men ändå. Men jag har ingen direkt längtan efter barn. Och man gör sig också beroende av någonting, det är nästan som att skapa sig ett drogberoende, säger han till Expressen.

”Det kommer bli en stor skillnad”

Han är dock inte främmande för att skaffa barn så småningom, även om det inte är rätt tid i livet nu.
– Jag inser att jag kommer vilja ha barn sen. Jag gillade till exempel inte katter förut, men så skaffade vi en katt. Och jag älskar honom verkligen som min egen familj. Jag kommer ju bli helt tokig när vi skaffar barn och inser att det är en stor grej. Från att inte tycka att det är så kul att leka med barn till att bli helt såld på det. Det kommer bli en stor skillnad, säger han till Expressen.

Alla är inte redo för barn med en gång, och det är helt okej. Dela om du står bakom väder-Nils i hans beslut.