Vännen bryter tystnaden om sista orden till Tina Turner – bekräftar det många anat om stjärnan

Efter att Tina Turner lämnat jordelivet vid 83 års ålder. Kvar lämnade hon en hel värld i sorg och saknad.

De senaste dagarna har både allmänheten och världsstjärnor uttryckt fina ord om Tina Turner.

En av dem är Angela Bassett, som fick äran att spela Tina i filmen ”What’s love got to do with it”.

Det var i onsdags som världen nåddes av nyheten om att Tina Turner somnat in för sista gången. Stjärnan inspirerade en enorm mängd artister efter henne, vilket märks på de många fina sista hälsningar som hon fått.

LÄS MER: Cher bryter tystnaden om sista mötet med Tina Turner – bekräftar vad stjärnan anförtrodde henne före döden

LÄS MER: Tina Thörners okända relation till Tina Turner – öppnar nu upp om sorgen efter världsstjärnans död

En av de som uttryckt sin saknad för Tina Turner är skådespelerskan Angela Bassett, 64. 1993 spelade hon Tina Turner i succéfilmen ”What’s love got to do with it”, som porträtterar Tinas svåra liv och destruktiva relation med Ike Turner.

Skådisens ord om Tina

Efter att Angela Bassett nåtts av nyheten om den legendariska sångerskans död skrev hon på Instagram:

Hur säger vi farväl till en kvinna som ägde sin smärta och trauma och använde den som ett sätt att hjälpa till att förändra världen?

Hon fortsatte den hjärtevärmande hälsningen:

Genom sitt mod att berätta sin historia, sitt engagemang att hålla kursen i sitt liv, oavsett uppoffring, och sin beslutsamhet att skapa ett utrymme i ’rock and roll’ för sig själv och för andra som ser ut som hon, visade Tina Turner andra som levde i rädsla hur en vacker framtid fylld av kärlek, medkänsla och frihet ska se ut.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Angela berättar att Tina var väldigt nöjd med hennes insats i filmen. ”Du imiterade mig aldrig. I stället sträckte du dig djupt ner i din själ, hittade din inre Tina, och visade henne världen”.

Nära relationen

Angela Bassett hade en fin och nära relation med Tina Turner. För bara en månad sedan så hyllade Tina Turner skådespelerskan för TIME Magazine’s topplista över de 100 mest influerande personerna 2023. Där beskrev hon Bassett som ”perfekt” för att spela henne själv.

Jag är ödmjuk över att ha hjälpt till att visa henne för världen”, tillade skådespelerskan. ”Så i dag, medan vi sörjer förlusten av denna ikoniska röst och närvaro, gav hon oss mer än vi någonsin kunde ha bett om. Hon gav oss hela sig själv. Och Tina Turner är en gåva som alltid kommer att vara ”Simply the best”. Änglar, sjung dig till din vila … Drottning.”

Så himla fina ord om Tina! Hon var, och är fortfarande, en sann drottning inom musiken.

Vad är dina bästa minnen av Tina Turner? Berätta gärna om dem i en kommentar på Facebook!