Beslutet om prinsessan Dianas arv – därför fick Kate det som Meghan Markle skulle fått

När prinsessan Diana dog avsattes en stor del av hennes förmögenhet åt sönerna prins Harry och prins William, som då var i tonåren. 25 år senare har det kommit fram att prinsessan Dianas förlovningsring gick till sonen Harry, som en dag skulle ge den till hustrun Meghan Markle. Nu sitter den istället på Kate Middletons finger. 

Det har gått 25 år sedan världen nåddes av chockbeskedet att prinsessan Diana dött i en bilolycka. Diana vara bara 36 år gammal när hon gick bort, och efter sig lämnade hon sönerna William och Harry, som då var 15 och 12 år gamla. 

Så fördelades Dianas arv

Enligt Forbes ska Dianas söner ha ärvt motsvarande 118 miljoner kronor var. Pengar som Harry berättade att han var tacksam för när han och Meghan Markle valt att lämna det brittiska kungahuset 2021. 

Prinsessan Diana. Foto: Wikimediacommons

Skulle gått till Meghan Markle

Ett smycke som ingick i arvet efter prinsessan Diana var hennes förlovningsring. Enligt dokumentären ”The Diana Story” ska Dianas tidigare butler och vän Paul Burell har berättat att allt pekade på att Harrys hustru Meghan Markle skulle varit den som bar ringen idag, men så blev det inte.

Enligt Hello ska prinsarna fått välja varsitt personligt och dyrbart föremål att ha som minne efter sin mamma. William ska då ha valt Dianas Cartier-klocka, och prinsessans förlovningsring gick till yngsta sonen Harry. 

Foto: Markus Schreiber/TT

”Jag minns när jag höll mammas hand när jag var en liten pojke och den ringen alltid gjorde illa mig för att den var så stor”, ska Harry ha sagt enligt familjens vän Paul Burell. 

Kate Middleton bär Dianas ring

Idag sitter dock Dianas dyrbara ring på Kate Middletons finger, och inte Meghans. 

Enligt brittiska tidningarna ska Harry ha gett ringen till sin bror som en gåva när Williams relation med Kate Middleton blev mer seriös. Vid den tidpunkten hade Harry ännu inte träffat Meghan Markle, som han är gift med idag. 

LÄS MER: Prins Williams markering mot Harry efter avhoppet från kungahuset – avslöjandet efter drottningens bortgång

Meghan bär en annan ring på sitt finger, men även den ska ha en koppling till Harrys mamma Diana. På ringen sitter nämligen två diamanter från hennes avlidne svärmors privata samling.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.