Nya bilden på prins Carl Philip får svenska folket att smälta: ”Fin far och man”

Att vara prins av Sverige, hertig över Värmland, ha kungliga åtaganden i hela landet, tävla i rally och samtidigt vara tvåbarnspappa är inte lätt, det säger sig självt. Som medlem i svenska kungafamiljen tar det aldrig slut på jobb och resor, vilket gör att familjelivet ibland blir lidande.

Prins Carl Philip ville dock inte ha det så, vilket drev honom till att lägga ut en bild med ett officiellt meddelande under torsdagen. Nu hyllas den hjärtvärmande bilden av tusentals.

Rally har varit ett av Carl Philips största intressen, och det var också genom det som han för första gången kom i kontakt med hans fru Sofia.

Men tävlandet och engagemanget i sporten tar tid och kräver resande, och även om Carl Philips hjärta klappar hårt för hobbyn så finns det något som är mycket viktigare – familjen.

Foto: Andreas Hillergren/TT

”Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar istället fram emot 2020 när det gäller racing. Jag utesluter dock inte något inhopp under året, för att hålla igång min körning.”, skrev prinsen på sin Instagram under torsdagen.

Folket tog det bra, kanske för att bilden onekligen fick hjärtan att smälta. Här håller han prins Alexander i sin famn, en varm dag efter rallyt.

 

Visst är det en helt underbar bild som visar kärleken mellan far och son? Dela om du uppmuntrar Carl Philip i beslutet att vara mer med familjen.