Därför är Harry ”redo att glömma” – samtalet som kan ha räddat relationen med pappa Charles

Prins Harrys relation till övriga medlemmar av den brittiska kungafamiljen har varit sval den senaste tiden.

Men enligt nya rapporterar finns det tecken på att Harry är redo att försonas med familjen.

Det var i januari 2020 som prins Harry och hans hustru Meghan Markle gav besked om att de tänkte avsäga sitt kungliga ämbete och flytta till USA.

Beskedet kom som en chock för hela världen och i en senare intervju med Oprah Winfrey talade paret ut om sitt beslut och avslöjade även flera hemligheter om kungahuset och hur de behandlat Harry och Meghan.

I Harrys självbiografi ”Den andre”, berättar prinsen mer om sitt liv och avslöjar många hemligheter om sin familj.

Efter detta så har relationen mellan Harry och övriga medlemmar av kungafamiljen varit dålig. Till exempel så talar han inte längre med sin bror William.

Telefonsamtalet mellan Harry och Charles

I en ny bok skriven av journalisten och författaren Omid Scobie som heter ”Endgame”, framkommer desto fler avslöjanden om den brittiska kungafamiljen.

Och det verkar som att det finns en strimma hopp om att Harry och familjen kan återförenas och bli sams igen.

I boken framkommer det att Harry och Meghan fortfarande håller kung Charles III uppdaterad med att skicka bilder på deras barn, prins Archie, 4, och prinsessan Lilibet, 2. Enligt författaren så ska även Harry vara ”redo att glömma” allt som hänt inom familjen sedan paret valde att lämna kungahuset.

Enligt uppgifter inifrån hovet så ska även Harry och pappa Charles ha haft ett ”varmt och vänligt” telefonsamtal under förra veckan, vilket nyhetssajten Mirror rapporterar om.

Prins Harry och Meghan Markle
Foto: Shutterstock

Osäker jul för prinsparet

Trots att det verkar som att Harry börjar återskapa en relation till sin far så ska Meghans inställning se annorlunda ut, enligt författaren Omid Scobie. Enligt honom ska Meghan ha sagt att hon ”aldrig vill sätta sin fot i England igen”.

Men enligt en källa inifrån kungahuset så är det osannolikt att paret skulle tacka nej till en inbjudan för att fira jul med kungen. Men någon inbjudan har ännu inte kommit.

Jag kan inte föreställa mig att ”Sussexarna” skulle tacka nej till en inbjudan att tillbringa tid med Hans Majestät. Än så länge har det inte kommit några inbjudningar till julhelgen”, berättar en anonym källa till The Times.

Hoppas att de kan återfå en bra relation igen.

Vad tror du? Kommer den brittiska kungafamiljen att förlåta Harry och Meghan? Skriv gärna en kommentar på Facebook!