Beskedet: Därför fick kungen snabbt ställa in viktiga resan

Att passa tider är A och O om man vill vinna förtroende hos folk. Kanske är det därför som kung Carl Gustav alltid är noga med att passa tider, och sällan avbokar ett uppdrag.

Därför var det överraskande att han ställde in den sedan länge planerade jobbresan till Kina. Anledningen var dock en viktig sådan, nämligen regeringsbildandet.

Sedan länge har det varit planerat att kungen skulle åka till Hong Kong och Shenzhen för att träffa svenska och kinesiska företagsledare, men tätt inpå resan fick allt ställas in.

 

Kungen så svenska kungrallyt
Foto: Mikael Fritzon/TT

Anledningen var den utdragna regeringsbildningen. Statschefen måste nämligen befinna sig i Sverige för skifteskonseljen, det berättar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Enligt Svensk Dam så är inte resan till Kina det enda som påverkas negativt av regeringsbildandet. Den traditionsenliga Riksdagssupén, som hålls på slottet efter varje riksdagsval, ska också klämmas in någonstans i allt, samt att kungen måste hålla sig hemma ett tag.

Video: Kungen genom tiderna

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/xrrvHnTZbfbgiciQMNYiy3eXdRg869Xv5zzOzCapqTXTFTZ3TIHpgY_egk4IaJTG?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]