Därför stoppas 96-åriga drottning Elizabeth från stora firandet – brittiska kungahuset bekräftar

96-åriga Drottning Elizabeth stoppas fån Jubileumsfirandet av sina 70 år vid tronen. Detta efter att ha upplevt ”besvär”, skriver Expressen.

I år är ett historiskt år för världen. Drottningen blir nämligen den statschef i världen som har suttit längst och även den historiskt sett längst sittande brittiska monarken.

Under började det stora jubileumsfirandet av drottning Elizabeth som firar 70 år vid tronen.

Men inte bara det, det fyra dagar långa kalaset, är också ett sätt att dira drottningens 96e födelsedag.

Firandet har gett det brittiska folket en extra ledig dag och på landets gator firar folket med pompa och ståt.

Drottning Elizabeth firar 70 år på tronen

Torsdagens firande inleddes med den traditionsenliga paraden ”Trooping the Colour”, med hundratals musiker där över 200 hästar deltog.

Den militära ceremonin arrangeras årligen i London för att fira drottningens födelsedag och efter paraden visade drottningen och kungafamiljen upp sig traditionsenligt på balkongen i Buckingham Palace. 

Drottning Elizabeth
Foto: Foto: Titanic Belfast/Wikkicommons

Den här gången var det däremot inte riktigt som det brukar vara. Enligt NBC News har drottningens sonson, prins Harry och hans fru hertiginnan Meghan lovat att hålla en låg profil under firandet. Och trots att de fick delta i det offentliga firandet så syntes de inte till på balkongen med resten av familjen. Detta då de inte längre arbetar för monarkin. 

Men nu stoppas flera andra familjemedlemmar från att delta i den stora festen.

Prins Andrew, 62, har testat positivt för covid-19 och tvingas ställa in firandet.

Drottningen stoppas från firandet

Dessutom stoppas även drottning Elisabeth själv från kalaset. Enligt Sky News missar drottningen fredagens gudstjänst och hänvisar till ett uttalande från Buckingham Palace.

Enligt Buckingham Palace har drottningen njutit av torsdagens firande men nu upplevt ”besvär”.

Med hänsyn till resan och aktiviteten som krävs för att delta i morgondagens gudstjänst, har hennes majestät med stor motvilja kommit fram till att hon inte kan delta.” står det i uttalandet.

Stort grattis i förskott Elizabeth till jubiléet. Vi hoppas att du mår bättre snart.