Här slår Victorias modersinstinkt in med Estelle – detaljen i nya bilden från galamiddagen får folk att smälta

Under söndagen så ägde ett stort kungligt firande rum i Köpenhamn. Det var nämligen prins Christian som firade sin 18-årsdag.

På plats var förstås kronprinsessparet samt prinsessan Estelle. En särskilt fin stund mellan Victoria och Estelle fångades på bild.

Det var i söndags som den danske prins Christian firade sin 18-årsdag på Christiansborgs slott i Köpenhamn.

320 gäster hade samlats på slottet för att fira den blivande danska konungen under en härlig galamiddag.

Bland gästerna fanns kungligheter från hela världen, även förstås Sverige. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle var på plats för att delta i firandet. Då Victoria är fadder åt prins Christian så var det extra naturligt att de stod på gästlistan.

Kronprinsessan Victoria, Daniel och Estelle
Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Denmark

Vi är ännu inte särskilt vana vid at se Estelle, 11, på galamiddagar då hon ännu inte haft åldern inne riktigt. Söndagens galamiddag var henne andra i livet och hon klarade det med bravur!

Estelle, vår framtida drottning, steg in på slottet i sann kunglig glans iklädd en vacker ljusrosa klänning som ingen mindre än Christer Lindarw designat.

LÄS MER:

Bilden som får Sverige att smälta

Väl under middagen så fick Victoria sitta vid ett annat bord än Daniel och Estelle. Men en bild tagen över matsalen visar när Victorias modersinstinkter kickar in.

På bilden syns nämligen när Victoria sneglar bakåt bort mot bordet där Estelle sitter, för att se så att hon har det bra.

Bilden, som kungahuset lade upp på sin Instagram, har skapat hjärtliga reaktioner från följarna.

Underbart fångat ögonblick när mamma kronprinsessa kollar hur det för dotter Estelle vid middagen! Kärlek!”, skriver en person i kommentarsfältet.

Vilket fantastiskt fint ögonblick som fångades på bild! Kärleken lyser verkligen igenom.

Vad tänker du om bilden på Victoria och Estelle på födelsedagsmiddagen? Skriv gärna en kommentar på Facebook!