Här visar Victoria upp en helt ny sida som få känner till – tokhyllas efter talet: "Vilken blivande drottning"
Kronprinsessan Victorias tal på tyska

Här visar Victoria upp en helt ny sida som få känner till – tokhyllas efter talet: ”Vilken blivande drottning”

Kronprinsessan Victoria stod nyligen i rampljuset och framförde ett tal i den tyska förbundsdagen.

Nu hyllas hon för fullt efter sin magnifika uppvisning.

Kronprinsessan Victoria ska en dag ta över tronen från sin far kung Carl XVI Gustaf och därmed bli Sveriges drottning.

Under hela sitt liv har Victoria förberett sig inför rollen som drottning och sedan hon var liten har hon följt med mamma och pappa under olika ceremonier för att lära sig ämbetet.

Bakom sig har även kronprinsessan en gedigen utbildning. Hon har bland annat studerat på universitet i Frankrike och på Yale University i USA. I Sverige har hon också studerat inom ämnen som rör statsvetenskap.

Det råder därmed inga tvivel om att Victoria är välutbildad och ordentligt rustad för att så småningom bli drottning över Sverige.

Visade upp en tidigare okänd sida

Nyligen så visade kronprinsessan upp en annan färdighet som de flesta nog inte hade en aning om att hon kunde.

Victoria besökte nämligen den tyska förbundsdagen i Berlin på söndagen. Där höll hon ett längre tal under den tyska nationella sorgedagen för krigets och våldets offer. I publiken satt bland annat prins Daniel och lyssnade.

Men en detalj i talet har nu fått folk att reagera. Kronprinsessan höll nämligen talet på flytande tyska. Det är sällan som vi har fått höra henne tala tyska, och få kände nog till att hon kunde tala så bra tyska. Det är i och för sig kanske inte så konstigt då mamma Silvia har tyskt ursprung och säkerligen har lärt sina barn språket.

Victoria hyllas för sina språkkunskaper

Efter att kungahuset lagt ut ett klipp från Victorias tal på Instagram så har följarna reagerat på hennes kunskaper i tyska. Även tyska personer har kommenterat inlägget och berömt kronprinsessan för sitt perfekta uttal.

Jag hade ingen aning om att kronprinsessan Victoria talar så bra tyska. Ditt uttal förtjänar stora applåder”, skriver en person i kommentarsfältet.

Såå imponerad av hennes tyska ….. vilken blivande drottning alltså”, skriver en annan.

Jag är från Tyskland och följer Svenska Kungahuset här på Instagram. Det är underbart att veta att kronprinsessan Victoria tack vare sin mamma har fått tyska rötter. Med detta tal har jag hört henne tala på tyska för första gången. Hon talar tyska flytande och utan brytning. Hon är en sympatisk person och hon kommer att bli en bra framtida drottning av Sverige”, skriver en tredje person.

I spelaren nedan kan du ta del av Victorias tal som hon höll i Berlin under söndagen: