Marianne Bernadotte blev kär i gift man – nu öppnar hon upp sig om omöjliga kärleken efter alla år

Marianne Bernadotte, grevinna af Wisborg blev blixtförälskad när hon träffade Sigvard Bernadotte på 60-talet.

En kärlek som besvarad men verkade omöjlig då han redan var gift.

Nu berättar Marienne öppenhjärtigt om deras sagolika relation.

– Det var på liv och död, han satsade verkligen allt, säger Marianne Bernadotte, 94, i en intervju med Aftonbladet.

Kärlekssagor på vita duken mellan en prins och prinsessa är något som vi alla kanske drömmer om, på våra helt unika och individuella sätt.

Men att faktiskt falla handlöst för en prins, som dessutom är gift och handskas med de känslor som följer, skapar minst sagt konflikter.

I en intervju med Aftonbladet, berättar Marianne Bernadotte om den omöjliga kärleken med Sigvard Bernadotte. En kärlekshistoria som handlade om besvarad kärlek men stora hinder.

Marianne Bernadotte och kronprinsessan Victoria vid invigningen av utställningen” ”Chanel Balmain Dior, Marianne Bernadotte en stilikon” på Millesgården”. Foto: Jonas Ekströmer / TT /

Marianne om Sigvard: ”Inte klokt att han vågade”

Innan hon blev Marianne Bernadotte, grevinna af Wisborg, var hon gift och fick tre barn.

Men Marianne och dåvarande maken gled i sär och skilde sig. Kort därefter träffade hon den 17 år äldre Sigvard som tog hennes med storm.

Men det var inte helt okomplicerat – Sigvard var nämligen gift med danskan Sonja Robbert. För Mariannes skull skilde han sig och samma år, 1961, gifte de sig och Marianne, då 37, blev en Bernadotte.

För tidningen berättar Marianne att han var hennes stora trygghet i livet.

– Han skilde sig och gifte sig med mig och mina barn. Det är inte klokt att han vågade. Han blev som en far för dem. Det var på liv och död, han satsade verkligen allt, säger Marianne till tidningen, enligt Expressen.

Blev av med prinstiteln

Sigvard hade en son, Michael Bernadotte, med Sonja Robbert. Marianne hade en son och en dotter. Några gemensamma barn blev det aldrig.

Men för deras kärlek blev det också ett högt pris.

Sigvard blev av med sin prinstitel när 1934. Då försvann också arvsrätten till den kungliga tronen efter dåvarande succesionsordningen.

Skådespelerskan och grevinnan Marianne Bernadotte med maken greve Sigvard Bernadotte. Paret har gift sig i Oscarskyrkan. Foto: SCANPIX SWEDEN Kod: 190 COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN

Marianne om planerna för begravning

Det har gått 17 år sedan Sigvard gick bort och Marianne planerar att begravas bredvid honom när dagen kommer.

– Så när jag besöker Sigvards grav på den Kungliga begravningsplatsen så ser jag mitt eget namn, mitt födelseår och sedan ett streck. Sedan är det bara att sätta dit vilket år det blir. Så många år till blir det väl inte, men ett par kanske, säger hon till Aftonbladet, enligt Expressen.

Länge leve kärleken! Hjärtat gör alltid som den vill och det ska man alltid följa efter!