Meghan Markle slår tillbaka mot anklagelserna – bryter tystnaden om vad som hände: ”sätta en gräns”

Det har stormat ordentligt kring det brittiska kungahuset sedan prins Harry och hans hustru Meghan Markle valde att lämna det för gott i början av förra året. Efter drottning Elizabeth II:s bortgång har flera klyftor mellan prinsarna, Meghan, och kungahusets personal uppdagats, men nu slår Meghan tillbaka gällande anklagelser mot henne. 

Det var i början av 2021 som ett historisk beslut fattades. Prins Harry – son till Kung Charles och prinsessan Diana, valde att klippa banden med det brittiska kungahuset.

Han och hustrun Meghan Markle hade tidigare trappat ner på kungliga åtaganden, men efter en tid valde de att avsäga sig alla uppdrag och lämna England för USA. 

”Brittisk press är skadlig. Jag behövde ta min familj därifrån”, sa prins Harry kortfattat om beslutet då. 

Kate, William, Harry och Meghan. Foto: TT

Anklagade kungahuset för rasism

En tid senare medverkade prins Harry och Meghan Markle i en uppmärksammad intervju hos Oprah Winfrey, där Meghan berättade att hon upplevt rasism och diskriminering i det brittiska kungahuset.

Dessa anklagelser gick drottningen senare ut och kommenterade i ett pressmeddelande. Hon sa även att Meghan Markle och prins Harry alltid var välkomna i det brittiska kungahuset. 

Som följd av Meghans uttalande riktades en kritikstorm mot henne. Bland annat uppdagades anklagelser om att Meghan skulle ha “mobbat” personal av det brittiska kungahuset.

Flera brittiska medier har rapporterat om att Meghan skulle varit “krävande”, och ställt till med problem om hon inte fick som hon ville. 

Nu svarar Meghan på anklagelserna

Meghan Markle. Foto: Matt Dunham/TT
Meghan Markle. Foto: Matt Dunham/TT

Meghan: ”Inte krävande”

I somras kom första avsnittet av Meghan Markles egen podcast Archetypes, som beskrivs som följande på Spotify:

”Arketyper med Meghan – en podcast där vi undersöker, dissekerar och undergräver etiketterna som försöker hålla kvinnor tillbaka”.

I det senaste avsnittet av podcasten beskriver Meghan sig själv som en bestämd person, men hon nekar till att hon skulle vara krävande. 

– Att tala om för folk vad du behöver gör dig inte krävande, säger Meghan Markle i podcasten.

– Säg bara vad det är du behöver. Du är tillåten att sätta en gräns. Du är tillåten att vara tydlig, det gör dig inte krävande. Det gör dig inte besvärlig, det gör dig tydlig, säger hon i podcasten, och syftar på anklagelserna mot henne gällande folk i kungahuset.

LÄS MER: