Nya beskedet inför Victorias födelsedag – hovet bekräftar den stora nyheten

Ett riktigt somrigt tecken är att kronprinsessans födelsedag närmar sig.

Det har länge varit tyst om vilka från kungafamiljen som kommer att närvara under firandet.

Men nu bekräftar hovet vilka som kommer, enligt Svenskdam.

Den 14 juli fyller kronprinsessan Victoria 44 år. Födelsedagen kommer hon att spendera på Öland och närmare bestämt kungafamiljens sommarresidens, Solliden.

Under födelsedagsveckan, och Victoriadagarna 10-15 juli, kommer det spraka av fysiska aktiviteter som Victoriagolfen, Victoriapadeln och Victorialoppet – med målet att samla in pengar till kronprinsessans fond.

Vanligtvis brukar födelsedagsfirandet inledas med att Victoria möter allmänheten framför Sollidens slott – men just nu är det fortsatt lite oklart hur hela firandet kommer gå till, enligt Victoriadagarnas hemsida.

Kronprinsessan Victoria
Foto: Anders Wiklund / TT

Victoriakonserten

Det som står klart är däremot att Victoriakonserten i år kommer att ske i Borgholms slottsruin den 14 juli och sändas på SVT, med start 21.00.

– Däremot kommer publikplatserna fortfarande att vara begränsade, så vi kommer dessvärre inte att kunna släppa biljetter till allmänheten. På borggården blir det särskilt inbjudna, säger Stephan Rimér som står bakom arrangemanget, enligt Svenskdam.

Svenska folket får alltså nöja sig med att slå på tv:n under kvällen och fira kronprinsessan på avstånd.

Under konserten kommer inte bara kronprinsessan, med gäster, bjudas på härliga framträdanden från erkända artister. Nej, hon ska såklart även dela ut det sedvanliga Victoriapriset som i år går till skridskoåkaren, Nils van der Poel.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Kungafamiljen kommer till Öland

I dessa tider har det varit lite oklart huruvida vilka från kungahuset som kommer att närvara vid festligheterna. Men nu bekräftar hovet att hela kungafamiljen kommer att förenas på Sollidens slott i samband med födelsedagsfirandet, enligt Svenskdam.

– Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott, skriver man i ett pressmeddelande enligt Svenskdam.

Vilka av kungen, drottningen, prinsessan Madeleine, Chris O´Neill, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Estelle som kommer att vara på plats, även under konserten, återstår att se. 

Förhoppningsvis får vi se alla i slottsruinen – men det är något hovet kommer att meddela först i ett senare skede.

Som vi ska fira Victoria! Nu hoppas vi få se alla i kungafamiljen närvara under hela födelsedagen! Kommentera gärna något kärleksfullt till Victoria på vår Facebook.