Nya bilden på Kate och barnen stoppas – därför misstänks den vara fejk

En synnerligen märklig situation har utspelat sig efter att det brittiska kungahuset publicerat en bild på prinsessan Kate och barnen.

Det råder nämligen oklarheter ifall bilden är äkta eller inte.

Det var i januari som prinsessan av Wales, Catherine ”Kate” Middleton, genomgick en bukoperation.

Det är oklart varför hon behövde genomgå operationen, men det ska inte vara på grund av cancer.

Efter nästan två veckor på sjukhuset så fick Kate komma hem igen och återhämtar sig nu hemma med familjen. Hon väntas vara tillbaka i tjänst först efter påsk.

Familjens bild stoppas

På söndagen så publicerade kungahuset den första bilden på Kate sedan december. På bilden kan man se henne posera glatt tillsammans med barnen. Bilden ska enligt uppgifter ha varit tagen av prins William.

Kates bild med barnen raderas
Foto: Prince of Wales, AP

Men kort efter att bilden gått ut i offentligheten så har nu de stora bildbyråerna i världen dragit tillbaka bilden från sina arkiv och beordrat sina kunder att inte använda bilden.

Misstänks vara AI-genererad

Så vad är anledningen till det? Jo, man misstänker nämligen att bilden är manipulerad. Tar man en närmare titt på bilden så finns det små detaljer som inte stämmer överens riktigt. Bland att finns det ett hack i fasaden i bakgrunden som är svår att förklara.

Prinsessan Charlottes kofta ser även ut att försvinna lite i bilden på ett onaturligt sätt.

Kates bild med barnen raderas
Foto: Prince of Wales, AP

Därför misstänks nu bilden vara AI-generad. Det är oklart varför bilden postades i första hand om det nu stämmer att den är manipulerad. Kungahuset har inte kommenterat bilden ännu.

Vad tänker du om den här bilden och misstankarna om att den är fejk? Skriv gärna dina tankar i en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev