Prins Carl Philip tog Sofia på kärleksresa i helgen – här är speciella platsen de åkte till

Saker och platser som förknippas med personer man tycker om går inte att köpas för pengar. Så vad kan vara mer romantiskt än att få åka till en speciell plats med den man älskar? Faktum är att även kungligheterna gör det.

I helgen tyckte prinsparet att det var dags för en resa på tu man hand. Men det bar inte iväg till något flådigt ställe som St Tropez eller liknande, utan Sofias hemtrakter för att använda en bröllopspresent.

Sedan prins Carl Philip och prinsessan Sofia skapade Instagramkontot ”Prinsparet”, har man kunnat följa några av deras kungliga uppdrag och familjära tillställningar. En av de som de valde att dela med sig av var deras romantiska resa i helgen, då de åkte till prinsessan Sofias hemtrakter.

Prinsparet
Foto: Jonathan Näckstrand/TT

Åkte till Sofias hemtrakter Dalarna

Prinsessan Sofia växte upp i Dalarna, och har fortfarande ett starkt band till sina rötter där. På Hykjeberget i Älvdalen, en plats som ligga Sofia kärt om hjärtat, finns en bröllopsgåva till henne och Carl Philip.

På berget finns en bröllopspresent till prinsparet

På berget står en bänk gjord i röd älvdalskvartsit, värde 26 000 kronor. Bänken är riktad mot en fantastisk vy, som prinsessan och prinsen njöt av under helgen.

”Denna underbara höstdag tog vi oss upp på Hykjeberget i Älvdalen.
Från bänken vi fick i bröllopspresent kunde vi njuta av den här vackra utsikten!”, skriver paret på Instagram.

 

Så fina och genuina de är, Carl Philip och Sofia. Dela gärna för att visa att du gillar vårt svenska prinspar.