Prins Carl Philips stora sorg – orden om tuffa bakslaget under pandemin: ”Aldrig räckt till”

Pandemin har satt många käppar i hjulen och för den svenska kungafamiljen är det inget undantag.

Prins Carl Philip som brinner för att göra skillnad för barn, berättar nu om tuffa bakslaget.

– På ett eller annat sätt har vi alla påverkats, vissa tyvärr mer än andra. En del har blivit svårt sjuka och flera har fått betala det högsta priset, säger prinsen till Hemmets journal.

2020 kommer utan tvekan gå till historien som ett högst märkligt år.

På grund av pandemin har vi tvingats göra om våra vanor helt när det gäller arbete och privatliv.

För kungaparet har det också inneburit en lång tids isolering från nära och kära.

Men för en tid sedan verkar de återigen på Drottningholms slott där mötena numera hålls digitalt.

Prins Carl Philip
Foto: Wikkicommons/Bengt Nyman

Även pandemin har förändrat prins Carl Philips arbete.

Prinsen som är organisationen Operation Smiles beskyddare berättar nu om hur arbetet för att hjälpa barn som fått missbildningar har förändrats sedan pandemin slog till.

– På ett eller annat sätt har vi alla påverkats, vissa tyvärr mer än andra. En del har blivit svårt sjuka och flera har fått betala det högsta priset, säger Carl Philip till Hemmets journal.

Förhoppningarna inför nya året

Prinsen berättar vidare att pandemin har gjort att kungafamiljen fått tänka om kring sina tidigare rutiner, vilket han tror kommer föra med sig något positivt i framtiden.

– Vi får nog ta det onda med det goda, dra lärdom av situationen och när vi har lämnat pandemin bakom oss kan vi nog komma stärkta ur den.

– Jag tror att vi kommer ha lärt oss omtanke och att visa hänsyn och förståelse. Rent konkret kommer vi kanske inte alltid behöva ha fysiska möten när vi ska ses. Vi reser kanske inte lika mycket som tidigare heller. Vi kommer ha lärt oss att göra en omställning utifrån de förändringar som är.

Prins Carl Philips stora önskan

Nu önskar prinsen mer än någonting annat än de planerade operationer som Operation Smile hade planerat för, går att genomföra.

Han hoppas även kunna se deras viktiga arbete på plats.

– Jag har flera gånger er-bjudits att följa med ut på fältet, men tiden har aldrig räckt till. När pandemin har släppt sitt grepp hoppas jag kunna åka med och på verkligt nära håll få se de här mötena som verkligen betyder så mycket!

Så fint! Vi hoppas verkligen att ni snart får resa dit! Så viktigt arbete som de gör för alla barnen, vilka hjältar!