Prins Daniel nobbade Leif GW – ärliga orden om kungliga dissen: ”Bjöd honom…”

Vi är alla vana vid att se Leif GW Persson i ”Nyhetsmorgon” på onsdagarna och söndagarna.

När han gästade studion senast delade han med sig av smaskiga avslöjanden om hur kung Carl XVI Gustaf är privat – och om hur han nobbades av prins Daniel.

Varje onsdag och söndag sitter kriminologen och författaren Leif GW Persson, 79, i ”Nyhetsmorgons” studio och pratar om kända och mindre kända brott.

Det är ett älskat inslag – både av tittarna och av GW själv.

Läs mer: Så överlevde Leif GW Persson äktenskap med Kim – trots otrohetsaffärerna: ”Dåligt samvete”

Den folkkära experten skrev nyligen ett inlägg på Instagram där han berättade hur tacksam han är att få medverka i TV4-programmet på en regelbunden basis.

Ännu en dag på jobbet och om drygt en månad fyller jag 79 år. Egentligen borde jag ju ha gått i pension för tolv år sedan – vilket jag också gjorde om det är polisen vi talar om – men eftersom jag gillar att jobba så envisas jag sedan länge vid att klamra mig fast vid det enda uppdrag som jag numera har kvar”, skrev han.

Leif GW Persson i Nyhetsmorgon. Foto: TV4
Leif GW Persson i ”Nyhetsmorgon”. Foto: TV4

Nyhetsmorgon onsdag och söndag där jag kan ge mina synpunkter på alla mänskliga gräsligheter som inträffat under veckan som gått. Det är en stor lycka att ha en arbetsgivare med den överseende inställningen mot en gammal man. Till detta mina arbetskamrater. Hälften så gamla som jag, de talar vänligt, högt och tydligt till mig, och så fort tillfälle ges så får jag också äta den goda mat som en av dem lagar till. Som anställd är jag en lycklig man.
Leif GW, 79 år
”, fortsatte han.

GW:s erbjudande till prinsen

När tv-profilen medverkade under söndagens sändning fick han hoppa in direkt efter ett inslag där prins Daniel pratade om svensk välfärd, företagande och utveckling.

Efter inslaget berättade GW en personlig anekdot om prinsen för programledaren Anders Pihlblad.

– Ja, honom har jag träffat fler gånger faktiskt. Jag bjöd honom på jakt men de var i samband med det här 50-årsfirandet så då kunde han ju inte komma. Det betraktas som laga förfall, sa GW i studion.

Han tyckte med andra ord att prinsens frånvaro hade en giltig orsak.

”Bättre än vad jag var”

Dessutom bjöd kriminalexperten på några smaskiga ord om hur han och kung Carl XVI Gustaf har setts flera gånger ute i de svenska skogarna.

– Ja, det har vi gjort. Ganska många gånger faktiskt. Han är alldeles utmärkt. Det får man väl knappt säga i de tider vi lever. Men han sköter sig med all den äran, sa han och fortsatte:

Prins Daniel i födelsedagsintervjun. Foto: SVT
Prins Daniel. Foto: SVT

– Så här dags är han nog till och med bättre än vad jag var, när jag var som bäst. Han är mycket omdömesgill och sådär. Vill inte ställa till med besvär för andra.

Vilken härlig historia, Leif. Hoppas du och Daniel kan åka ut och jaga tillsammans någon annan gång.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev