Prins Daniel hyllas efter orden i direktsändning

Prins Daniel gjorde ett bejublat framträdande under Idrottsgalan.

Och han hyllas även av tittare.

– Barn och unga i Sverige måste ges chansen att leva ett aktivt och hälsosamt liv, säger han i direktsändning.

Prins Daniel var på plats under måndagens Idrottsgalan för att dela ut ut priset ”Årets peppare”. Priset delas ut till någon som verkar för att barn och unga ska leva ett aktivare och hälsosammare liv. I år gick utmärkelsen till Patrik Asplund från stiftelsen Goodsport.

Prinsen tog tillfället i akt att poängtera hur viktigt det är att ge barn möjligheten till motion.
– Om vi vill fortsätta samlas kring idrotten och om vi vill att våra barn och unga ska må bra. Då måste vi kliva av det spår vi är inne på just nu där endast tre av tio barn rör sig tillräckligt mycket varje dag, säger han under den direktsända galan.

Prins Daniel: Då kommer vi inte ha något att fira

Han fortsätter:
– För annars kommer vi inte ha nånting att fira på idrottsgalor i framtiden, men väldigt mycket att bekymra oss över när det gäller folkhälsan. Det är klart att alla måste ju inte hålla på med idrott, men alla barn och unga i Sverige måste ges chansen att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Ebba Busch Thor om Prins Daniel: Den bästa idrottsministern

Prinsen hyllas också för sina ord på Idrottsgalan.
– H.K.H Prins Daniel, alltid så bra!, skriver en Twitteranvändare.

En annan skriver:
– Man gillar ju Prins Daniels inre kompass.

Även Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor hyllar Daniel.
– Prins Daniel. Den bästa idrottsministern Sverige aldrig kommer ha. Eller alltid kommer ha. Beroende på hur man ser det, skriver hon på Twitter.

Lever aktivt familjeliv

Att prins Daniel och kronprinsessan Victoria tycker det är viktigt att röra på sig är ingen underdrift. De tar gärna med sig sina barn, Estelle och Oscar, på olika aktiviteter. I samband med barnens jullov reste de till fjällen, där den blott tvåårige prinsen Oscar gjorde succé i backen. I ett klipp, som Kungahuset la upp på sitt officiella Instagramkonto, kan man se prins Oscar susa ner för backen som en riktig kung.

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/AzCVaWAJIFSTP_DolhqUm2kRx9KsreXWk7Nf4ZsH_6Pa_mPQDpAVqQLBA6CF1kXF?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Håller du med prins Daniel om vikten av att barn rör på sig? Dela då gärna!