Prins Daniel sjuk – hovet bekräftar

Victoria och prins Daniel skulle ha rest tillsammans till Lycksele.

Men när det var dags för besöket syntes kronprinsessan istället ensam.

Nu ger hovet besked efter att prins Daniel tvingats ställa in resan.

I vanlig ordning brukar kungaparet och kronprinsessparet turas om att resa runt om i landet och närvara vid olika möten.

Under onsdagen kunde man se hur kronprinsessan Victoria hade kommit till Lycksele där de skulle ha närvarat tillsammans vid Sametingets högtidliga öppnande av den åttonde mandatperioden.

Hennes make, prins Daniel hade också planerats närvara där, men syntes inte alls till.

Hovet bekräftar nu att prinsen tvingades ställa in efter att ha blivit sjuk.

– Prins Daniel har tillsammans med kronprinsessan Victoria sett fram mycket emot att både delta under dagen i Lycksele och på länsbesök i morgon. Men då prins Daniel i går kände lättare förkylningssymtom avstod han från att delta i de här programpunkterna, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen och tillägger:

– Eftersom det är en lättare förkylning tror vi inte att det kommer behövas några ytterligare förändringar i prins Daniels program.

Prins Daniel
Foto: Shutterstock

Barnen också sjuka

Trots omständigheterna meddelar Margareta Thorgren vidare att prinsen mår bra, men valde att avstå från att delta av respekt för de andra deltagarna.

Enligt Expressen är Kronprinsessparet är dubbelvaccinerade mot covid-19, men ska ha testat sig för viruset när symptomen visade sig.

Under helgen ska även prinsessan Estelle och prins Oscar ha varit förkylda.

– Det är inget annat än en lättare förkylning. Det kom egentligen av att barnen var förkylda i helgen.

STOCKHOLM 2020-10-08 Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besˆker Giacometti utst‰llningen p Moderna Museet i Stockolm. Paret visas runt av museets chef och ˆverintendent Gitte ÿrskou. Foto: Pontus Lundahl / TT / kod 10050

Hoppas att ni mår mycket bättre snart. Alla våra styrkekramar till er!