Prins Daniels kärleksknep med Victoria – så håller de kärleken vid liv efter 20 år ihop: ”Har man den kemin…”

Nu har det snart blivit dags för Prins Daniel att fylla 50 år. I en intervju med Carina Bergfeldt och SVT berättar han nu om kärleken till kronprinsessan Victoria och hur de får kärleken att hålla efter tjugo år tillsammans.

Det var i början av 2000-talet som det började tisslas och tasslas om att kronprinsessan Victoria, Sveriges kronprinsessa, hade blivit förälskad.

Victoria hade enligt sägnen blivit tipsad av sin lillasyster, prinsessan Madeleine, om ett gym där hon hade möjlighet att träna med en skicklig instruktör.

Instruktören hette Daniel och inte långt senare var de förälskade.

Kronprinsessans bröllop med sin Daniel den 19 juni 2010 sågs av miljoner människor då det direktsändes i SVT.

Under bröllopet var flera svenska kändisar inbjudna till att förgylla dagen. Bland annat sjöng Björn Skifs och Agnes Carlsson en oförglömlig duett.

Prinsen höll också ett oförglömligt tal under bröllopet.

LÄS MER: Prins Daniels tårdrypande ord – om relationen till sina föräldrar Olle och Ewa Westling

Prins Daniel fyller 50 år

Att gå från gymägare till kunglighet är inte det lättaste steget men för Daniel har klivet in i offentligheten varit ganska smärtfritt.

I olika typer av opinionsundersökningar har det visat sig att han är omåttligt populär bland svenska folket.

Dessutom har han lyckats kombinera sitt stora intresse för hälsofrågor med sina kungliga plikter. Via egna organisationen ”Generation Pep” viger han tillvaron åt den personligt viktiga frågan om barn och ungas rätt till en god hälsa.

I år är det 13 år sedan paret gifte sig och sedan dess har det hänt mycket i familjen, inte minst har de fått två barn prinsessan Estelle och prins Oscar. Det är också dags för prinsens 50:e födelsedag, och i samband med detta har SVT och Carina Bergfeldt gjort en lång intervju med honom.

BORGHOLM 20230714 Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle har anlänt till Borgholms slottsruin för Victoriakonserten och det fortsatta firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Foto: Mikael Fritzon / TT
BORGHOLM 20230714 Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle har anlänt till Borgholms slottsruin för Victoriakonserten och det fortsatta firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Foto: Mikael Fritzon / TT

Så håller prins Daniel och kronprinsessan kärlek vid liv

I den omtalade intervju med Carina Bergfeldt får prins Daniel frågan om han är romantisk, varpå han svarar att både han och Victoria är lika romantiska.

Men efter tjugo år tillsammans, hur gör kronprinsparet för att hålla kärlekslågan vid liv?

– Jag tror att, om man har den här kemin som vi har så finns den med hela tiden. Sedan är det klart att man måste ha tid för varandra. Det kan ofta vara en bristvara, det vet ju du och alla andra som har familj och krävande yrkesliv. Man vill vara hemma mer och ha mer tid för varandra och familjen och sådär. Men jag tycker att vi lyckas, säger prins Daniel i intervjun med Carina Bergfeldt.

Victoria Daniel
Foto: SVT/ Mikael Fritzon/TT

Ni är så fina tillsammans!