Foto: TT

Prinsessan Madeleine i sorg – efter tragiska dödsfallet

Prinsessan Madeleine sörjer.

Daisy Coleman från Netflix-dokumentären ”Audrie & Daisy” är död, 23 år gammal.

– Idag förlorade vi en av våra starkast lysande stjärnor, skriver Madeleine.

Prinsessan Madeleine är en av många som i dag sörjer Daisy.

Enligt BBC ska Coleman ha hittats död i sitt hem av mamman.

STOCKHOLM 20171220 Prins Carl Philip, prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill vid Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst i Stora börssalen i Börshuset i Stockholm på onsdagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

– Jag tror att hon ville få det att verka som att jag kunde leva utan henne. Det kan jag inte. Jag önskar att jag hade kunnat bära hennes smärta åt henne! Hon återhämtade sig aldrig efter vad de där pojkarna gjorde mot henne och det är inte rättvist. Min lilla flicka är borta, skriver Daisys mamma Melinda på Facebook, uppger BBC.

Coleman ska ha tagit sitt liv. Hon blev känd i och med dokumentären ”Audrie & Daisy” som visades på Netflix för några år sedan.

Den dokumentären handlade om två flickor – Daisy samt Audrie Pott, två tjejer som båda utsattes för sexuella övergrepp. Därefter fick de utstå nätmobbing och blev trakasserade i sina respektive hemorter.

För Daisys del handlade det om ett övergrepp i samband med en fest då hon var 14 år.

Filmen grep tag i hundratusentals tv-tittare världen över – och i USA ledde den bland annat till en debatt om rättssystemen, våldtäktsutredningar och skuldbeläggning av offren, skriver Aftonbladet.

Audrie blev bara 15 år, då hon tog sitt liv bara dagar efter att ha blivit utsatt för ett övergrepp. Nu har Daisy, den andra tjejen i dokumentärfilmen, gått ur tiden.

Daisy Coleman blev 23 år – sörjs av Sveriges prinsessan Madeleine

Hon sörjs av bland andra Sveriges prinsessa Madeleine. Hon arbetade med Coleman via sitt eget hjärteprojekt Childhood foundation.

– Idag förlorade vi en av våra starkast lysande stjärnor. Vi är hedrade över att ha fått känna Daisy Coleman och att ha bevittnat hennes styrka och mod som grundare av SafeBAE. Låt oss alla arbeta för att sätta stopp för sexövergrepp mot barn, skriver prinsessan Madeleine på Instagram.

Vila i frid, Daisy.

Hit kan du höra av dig om du mår dåligt

Angående självmord och psykisk ohälsa. Det går att vara anonym och även en anhörig kan höra av sig till dessa nummer. Var inte rädd för att be om hjälp! 

Om du mår så dåligt att det känns outhärdligt eller du har självmordstankar eller självmordsplaner ska du direkt ta kontakt med en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.

Hjälplinjen, tillfälligt psykologiskt stöd, telefon 0771-22 00 60 alla dagar öppet klockan 13.00-22.00.

Mind Självmordslinjen, chatta på mind.se eller telefon 90101 alla dagar öppet klockan 06.00-24.00.

Bris – Barnens rätt i samhället för dig under 18 år på telefonnummer 116 111 eller chatt alla dagar mellan klockan 14.00-21.00.

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Jourhavande präst nås via telefon 112 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver veta var du kan söka vård.