Prinsessan Madeleines nobb – därför syns hon inte tillsammans med familjen i tv-rutan

2023 ska snart läggas till handlingarna och året ska sammanfattas på olika vis, så även för kungafamiljen.

Därför sänder både TV4 och SVT varsitt program som går igenom kungafamiljens år.

Men prinsessan Madeleine medverkar inte i någon av produktionerna och nu har det kommit fram varför…

Varje år är innehållsrikt för den svenska kungafamiljen men 2023 har varit exceptionellt späckat.

50 år på tronen

Kungen har firat 50 år på tronen, prins Daniel har fyllt 50 år och den 23 december fyller drottning Silvia 80 år.

Utöver alla firanden så innehåller den kungliga kalendern många andra åtaganden, inte minst nobelfesten som ägde rum tidigare i december.

TV4 har låtit Nyhetsmorgon-profilen Anders Pihlblad följa det svenska kungahuset under året och programmet, Kungahuset 2023, släpps den 30 december på TV4 och TV4Play.

– De har ju ett otroligt mycket mer intensivt schema än vad jag visste om. Kungen verkar ju göra nånting nästan varje dag, oavsett om det står i det officiella programmet eller inte, säger Anders Pihlblad till Svensk Dam.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Även SVT har följt kungahuset och har redan släppt sitt Året med kungahuset 2023.

Båda produktionerna har följt medlemmarna i kungafamiljen och fått en inblick i hur det är att vara kunglighet. Men prinsessan Madeleine dyker inte upp – alls.

Därför nobbade Madeleine

Madeleine bor med sin familj i Miami sedan 2018 och har således inte kunnat medverka på alla kungliga evenemang som ägt rum i Sverige under året.

Därför intervjuas inte Madeleine i något av programmen som sänds.

– De programpunkter som prinsessan Madeleine hade var i USA och då åkte vi inte dit. De tillfällen som varit i Sverige har det inte funnits nånting, säger Anders Pihlblad till Svensk Dam.

Vi hoppas på att få se mer av Madeleine under 2024!