Foto: Jonas Ekströmer & Stina Stjernkvist/TT

Rickard Söderbergs vågade drag framför Victoria – får alla att tappa hakan

Färgglatt och härligt.
Här visar Rickard Söderberg upp den vågade kavajstilen framför kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Rickard Söderberg, 46, är en av våra mest folkkära operasångare. Tenoren med ursprung i Halmstad, har framför allt blivit känd för en större publik i samband med sin medverkan i stora underhållningsprogram på tv. 2013 ledde han sin kör till en tredjeplats i Körslaget på TV4 – den sista säsongen av programserien. Tre år senare tävlade Söderberg i ”Let’s dance” där han höll sig kvar i flera veckor.

Däremellan har han bland annat tävlat i Melodifestivalen och medverkat i Allsång på Skansen (bilden). Dessutom har han släppt flera album och haft flera roller på teaterscenen, bland annat i ”Trollflöjten” på Malmö Opera.

STOCKHOLM 20200728 Operasångaren Rickard Söderberg under tisdagens Allsång på Skansen. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Söderberg är också känd för sitt starka engagemang för HBTQ-, miljö- och kulturfrågor. Han har ofta synts i debatten för att stärka HBTQ-personers rättigheter. För detta arbete har han bland annat prisats med utmärkelsen Årets homo på QX gaygala 2016.

Rickard Söderberg visar upp färgglada kavajen framför Victoria

I år är Söderberg aktuell med nya boken ”Transformation”. Den handlar enligt förlaget om hur Söderberg ”mitt i glittret” står och sjunger på kronprinsessan Victorias födelsedagskonsert.

”Han ler och sjunger för full hals, samtidigt som både kropp och själ gör allt för att inte falla handlöst ner i ett bottenlöst hål av stress och ohälsa. Den kvällen visar sig bli startpunkten för den transformation hans publik sett honom gå igenom de senaste två åren”, skriver förlaget om boken där Rickard Söderberg med egna ord berättar om vad som hände efter att tv-kamerorna stängdes av – och vad han gjort för att hitta både hälsa och sinnesro sedan dess.

LÄS MER: Rickard Söderbergs förvandling – hyllas nu för nya superkroppen och stilen

Detta var på Victoriadagen för två år sedan.

STOCKHOLM 20211130 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under tisdagens seminarium i Kronprinsessparets stiftelse på Stockholm slott. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Nu blickar Söderberg tillbaka på tiden som gått efter detta. Konserten på Victoriadagen blev som en slags uppenbarelse för den populäre operasångaren – som sedan dess träffat Victoria igen.

I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver han nu om mötet med kronprinsessan. Han har på sig en mycket iögonfallande kavaj vid tillfället som går att se på bilden nedan.

”Ni som läst min bok förstår hur betydelsefullt mötet med Kronprinsessan var. Det var på Victoriadagen 2019 allt började… och nu är vi här”, skriver Söderberg på Instagram.

Söderbergs ärliga ord på sociala medier har i skrivande stund fått över 10 000 gilla-markeringar och hundratals kommentarer.

”Ett minnesrikt möte och rörande fina ögonblick i din bok”, skriver en av Söderbergs följare i en kommentar till inlägget på Instagram.

”Din resa o din kamp ger mig hopp. Du gör gott i själen”, skriver en annan följare.

Flera har också uppmärksammat Söderbergs vågade kavaj.

”Jättesnygg kavaj du har!!”, skriver en följare i en kommentar.

Söderberg har tidigare öppenhjärtigt berättat om sin hälsa.

”I somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. Jag hade helt enkelt inte varit en särkilt god Gud mot det Universum som är min kropp”, skrev han på Instagram i början av förra året.

”Inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020, jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad”, skrev Rickard Söderberg.

Så fint att höra Rickard, tack för att du delar med dig!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!