Sanningen bakom kungens ”vilda” klädval – därför bar han turkosa byxor på familjefotot

Nytagna bilder på vår kära kungafamilj får alltid stor uppmärksamhet. Men när hovet släppte ett nytaget familjefoto i somras var det kungen som fullkomligt stal showen med sitt val av byxor.

Nu avslöjas historien bakom valet av de turkosa byxorna han valde att ha på sig dagen till ära.

Kungens starkt turkosa byxor på familjefotot blev riktigt omtalade både i sociala medier och press. Därför tog Svensk Damtidning kontakt med grundaren bakom klädmärket Pelle P, som blev överlycklig över kungens val av outfit, då de har en historia tillsammans.

– Hahaha, nej! Vad kul! Det är både tillfredsställande och trevligt att höra, sa Pelle Pettersson med ett skratt när Svensk Dam frågade om han visste att kungen bar hans byxor.

Kungaparet och Kronprinsessfamiljen fotograferade på Solliden på Öland under juli månad.

Posted by Kungahuset on Monday, August 20, 2018

Delat intresse för segling och bilar

Det visade sig att det inte var första gången kungen använde något designat av Pelle P. 1969 skaffade kungen sig sin första bil, en Volvo P1800. Även den var designad av Pelle Pettersson.

Fotot: Wikimedia

Det visade sig att Pelle Pettersson och kungen delar intresset för bilar och segling, vilket förde dem samman för många år sedan. När Svensk Dam frågade om Pelle träffat kungen svarade han:
– Ja vid flera tillfällen faktiskt. Jag har varit inbjuden till slottet några gånger, vilket kändes fantastiskt. Sedan var han ju med och seglade med oss under träning inför American Cup både 1977 och 1980.

Foto: TT

Pelle P beskriver kungen som en skicklig seglare, och dessutom väldigt trevig.

Det är inte alla som har en så härlig och jordnära kung som kan bjuda på sig själv. Dela gärna för att hylla vår svenska kungafamilj.