Skolstart för Estelle – det här ska lill-sessan studera

Kungafamiljens yngsta tronarvinge – prinsessan Estelle, har hunnit bli sex år och är därmed redo att börja skolan. Om bara en vecka, närmare bestämt den 21 augusti, är det dags för lillsessan att slå sig ner i skolbänken på Campus Manilla. Här är allt du vill veta inför skolstarten.

Den första tiden i förskola gick Estelle i ett sådant som har ”Ur och skur-tema”. Detta då hon, precis som sin mor och far, älskar att vara i naturen.

Nu har lill-sessan hunnit bli lite äldre, och eftersom att hon är Sveriges nästa tronarvinge föll prins Daniel och kronprinsessan Victorias val av skola på en av de finaste i Stockholm – Campus Manilla, det berättar Svensk Dam.

Estelle och Daniel
Foto: Erik Simander/TT

Skolans rykte

Skolan har ett gott rykte bland kungafamiljens vänner, direktörer och kulturpersonligheter, då flera av deras barn också går där. Campus Manilla är en modern skola som förbereder barnen tidigt, och som inte håller tillbaka när det kommer till resurser.

Det ska prinsessan Estelle studera

Då prinsessan Estelle redan har tagit danslektioner kommer hon att fördjupa sig i ämnet då det är obligatoriskt på skolan. Förutom dans kommer lill-sessan att studera bland annat körsång och programmering, det skriver Svensk Dam.

Prinsessan Estelle
Foto: Erik Simander/TT

Tänk vad tiden går. Jag tror att Estelle kommer bli lika klok som sin mamma Victoria. Dela för att önska henne lycka till i skolan.