Sofia och Carl Philip väljer att ta en annan väg än Madeleine – nya beslutet i sommar

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia firade nyligen femårig bröllopsdag!

Nu har de tagit ett nytt beslut inför sommaren – som delvis är annorlunda jämfört med prinsessan Madeleine, skriver Svensk dam.

De lyckliga tu gifte sig i juni 2015, och på bröllopsdagen uppmärksammades det på parets Instagram-konto. Carl Philip och Sofia valde då att dela med sig av privata och för allmänheten tidigare okända bilder från den där magiska dagen för fem år sen.

View this post on Instagram

Glad nationaldag från oss 🇸🇪

A post shared by Prinsparet (@prinsparet) on

Prinsparet har två barn, prins Alexander och prins Gabriel, och denna sommar kommer familjen precis som alla andra att anpassa sin tillvaro efter coronapandemin.

Prinsessan Sofia har ju som bekant klivit in och arbetat inom vården under denna för personalen mycket hektiska period.

Inför sommaren har prinsparet tagit ett beslut när det kommer till sociala medier och fotografier. Nu vill de nämligen visa upp sina privata favoritställen.

”Vi vill önska en fin sommar! ☀️”, skrev prinsparet på Instagram till den här bilden på prinsarna.

Den är tagen på landet i Södermanland.

Carl Philip och Sofia förklarar att de väljer att dela med sig av bilder från sina egna, privata favoritplatser denna sommar.

”Eftersom många stannar hemma i år och upptäcker Sverige på nära håll så kommer vi här på Instagram att dela med oss av några av våra smultronställen där vi befinner oss i sommar. Detta för att visa att vårt vackra land har fantastiska möjligheter för en kul, härlig och aktivitetsfylld #hemester #svemester”, skriver prinsparet.

Detta beslut gör att Carl Philip och Sofia gör tvärtemot hur lillasyster prinsessan Madeleine vanligtvis brukar göra på sociala medier, vilket Svensk damtidning var först med att rapportera.

Prinsessan Madeleine är liksom drottningen mycket engagerad i organisationen Childhood. Här anländer till utdelning av Childhoodpriset i Stockholm 2019. Foto: Jessica Gow / TT 

När Carl Philip och Sofia nu väljer att visa upp en privat sida och miljöer som vi kanske annars inte förknippar med prinsparets offentliga uppdrag, brukar Madeleine agera annorlunda. På prinsessans populära Instagram-konto, som följs av över 270 000 personer, delar hon vanligtvis med sig av bilder från sina offentliga uppdrag, samt foton på barnen i samband med olika högtidsdagar.

View this post on Instagram

Vi önskar alla en fin nationaldag! 🇸🇪

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Osäkert om Madeleine kommer till Victoriadagen

Den 14 juli firas Victoriadagen på Öland – och då brukar kungafamiljen alltid vara samlade. Men år 2020 är som bekant annorlunda på många sätt.

Att prinsessan Madeleine ska resa från USA till familjens svenska pärla, är högst osäkert. Hon brukar annars alltid vara med på Victorias födelsedag.

– Prinsessan Madeleine vet vi inte ännu, det beror på USA:s restriktioner, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, till Expressen.

Det kommer inte bli någon publik vid konserten, som kommer att sändas i SVT som vanligt.

Kanske väljer Madeleine att göra som Carl Philip och Sofia denna speciella sommar, och dela med sig av bilder från hemmet i Florida? Hursomhelst får man så klart göra som man vill när det kommer till detta!

Dela gärna vidare för att önska dem alla en glad sommar!