Victoria och Daniels sanslöst hektiska schema under resan – oro väcks i utlandet: ”Mycket arbete…”

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har en stressig period framför sig.

Snart går nämligen resan mot USA och på schemat har de en hel del punkter att hinna med.

Nu rapporterar utländska medier om oron för kungligheterna.

Kronprinsessan Victoria är Sveriges tronarvinge och en dag ska hon bli drottning över Sverige, med prins Daniel vid sin sida.

Men redan nu har Victoria och Daniel mängder av uppdrag att utföra. Som representanter för kungahuset så fyller de en viktig funktion och inte sällan är de ute i Sverige och världen för att representera Sverige.

I ämbetet ingår uppdrag så som att exempelvis delta under invigningar och ta emot statsbesök.

LONDON, STORBRITANNIEN 20231130 Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Kew Gardens för att ta del av olika internationella forskningsprojekt för främjande av biologisk mångfald. I Kew Gardens planterar Kronprinsessan också ett träd som ett minne av besöket. Foto: Christine Olsson / TT
LONDON, STORBRITANNIEN 20231130 Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Kew Gardens för att ta del av olika internationella forskningsprojekt för främjande av biologisk mångfald. I Kew Gardens planterar Kronprinsessan också ett träd som ett minne av besöket. Foto: Christine Olsson / TT

Resan till USA

Den 19 februari kommer Victoria och Daniel att resa till Kalifornien, och de kommer att vara borta under fyra dygn. Estelle och Oscar kommer att få stanna hemma, vilket inte är så konstigt med tanke på hur mycket som ska hinnas med under resan.

Victoria och Daniels besök i USA är något som har önskats av regeringen, och naturligtvis ställer de plikttrogna kungligheterna upp. Syftet med resan är att bredda relationerna med Kalifornien när det kommer till innovationer, grön omställning och teknologi med fokus på AI-teknik.

Hektiska schemat

Under den fyra dygn långa vistelsen så står mycket på schemat. De ska hinna med totalt 12 programpunkter som innefattar möten, besök, seminarium – med mera.

Bland annat kommer Victoria och Daniel att besöka den ideella organisationen Marine Mammal Center, som arbetar med att skydda haven och djurliv.

Svenskar från den svenska församlingen i San Francisco kommer även att få möjlighet att träffa kronprinsessparet.

Victoria och Daniel kommer även delta i möten för hur relationen mellan Kalifornien och Sverige kan förstärkas.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Oron i utlandet

Tidningen Svensk dam har rapporterat om att utländsk media uppmärksammat Victoria och Daniels resa. Det är tyska magasinet Gala som har skrivit om resan och uttryckt en viss oro för att det ska bli för mycket för paret:

Om allt går enligt planerna kommer den blivande svenska drottningen och hennes man att ha hunnit med en hel del under resan och kan flyga hem utmattade, men säkert med mycket inspiration! De kanske också har en souvenir eller två till Estelle och Oscar i bagaget. Självklart köpta i en flygplatsbutik. Med tanke på hur mycket arbete som gjorts lär det inte finnas tid för en liten promenad…

Dagen efter att Victoria och Daniel återvänt till Sverige så fyller Estelle 12 år. Det lär vara ett par ganska utmattade föräldrar som får fira födelsedagen med henne då.

Lycka till på resan Victoria och Daniel! Hoppas att det blir en givande upplevelse!

Dela gärna den här artikeln på Facebook om du också älskar kronprinsessparet!