Sven-Bertil Taube vill sjunga duett med Lisa Nilsson – när första tonen kommer lämnas ingen oberörd

När Sven-Bertil Taube och Lisa Nilsson valde att ta ton till ”Så länge skutan kan gå” i Moreaus med mera år 2013 visade de båda vilken enorm talang de besitter.

Ett ögonblick som känns lite extra speciellt när man ser tillbaks på det idag.

Den 11 november 2022 spred sig sorgen över Sverige när det bekräftades att en av våra mest fantastiska musiker lämnat oss.

Let’s dance- special: Hur har det fått ryktet som ”skilsmässoprogrammet”? Vilka otrohetsskandaler stämmer egentligen, och vilka svartsjukedraman har varit värst? I senaste avsnittet av Nöjesbubblan pratar vi om skandalerna i Let’s dance, och med oss har vi också en spännande gäst. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Sven-Bertil Taube debuterade redan på 60-talet, och sedan dess har vi fått se honom mängder av uppsättningar och format.

Som sonen till den hyllade och älskade musiklegenden Evert Taube är det kanske inte speciellt konstigt att han också hade musikaliteten i blodet.

Ett av hans magiska framträdanden som det är härligt att se tillbaks på är när Sven-Bertil sjöng sin pappas låt ”Så länge skutan kan gå” tillsammans med Lisa Nilsson.

Lisa Nilssons karriär

Lisa är en av våra mest folkkära artister och hennes långa karriär har gjort henne till en storfavorit hos publiken.

Hon har varit aktiv inom musikbranchen i hela tre decennium och på vägen har hon lyckats beröra mängder av människor, till både skratt och tårar.

Man kan lugnt säga att hon är en av våra mest etablerade sångerskor och hennes vackra röst gör utan tvekan världen till en lite finare plats.

När dessa två begåvade musiker tog ton tillsammans i ”Moreaus med mera” kan nog alla helt enkelt föreställa sig hur fint det var.

Sven-Bertil Taube och Lisa Nilsson ”Så länge skutan kan gå”

Nu börjar våren äntligen ta grepp om vårt avlånga land och längtan efter solsken, väldoftande blommor och ljusa kvällar är stor.

Då passar väl ingenting bättre än att drömma sig tillbaks till den här sommarkvällen 2013 när två otroligt talangfulla artister sjöng en så vacker melodi.

Så fantastiskt!

Vila i frid, Sven-Bertil. Alltid saknad, aldrig glömd!