Foto: Lars Pehrson / SvD / TT & Anders Wiklund / TT

Abba-medlemmarnas okända krav på utseendet – Bennys son Ludvig berättar nu: ”Några av dem tyckte…”

En helt unik show – på en helt egen arena i London.
Nu berättar Benny Anderssons son Ludvig om Abba-medlemmarnas hemliga önskemål inför Voyage-showen.
– Det är en enorm apparat, säger producenten Ludvig Andersson i en intervju i Sveriges Radios ”Musikguiden i P3”.

2 september 2021 berättade Abba för världen att gruppen återförenats – och spelat in sitt första, hela album på 39 år.

Nyheten spred sig förstås över hela världen när det svenska popfenomenet meddelade den efterlängtade beskedet i en direktsändning från bland annat Stockholm och London.

Där framkom att två nya låtar släpps direkt – ”I Still Have Faith In You” och ”Don’t Shut Me Down”, som båda belönats med fina recensioner – och att ett helt album är på väg. ”Voyage” släpps 5 november och i samband med detta står det också klart att en storslagen show med medlemmarna i gruppen som digitala avatarer kommer uppträda i London.

Bakom den stora och påkostade showen – som kommer att genomföras i en helt ny Abba-arena – står bland andra producenten Ludvig Andersson, som är Bennys son.

– Det är en enorm apparat och vi har otroligt mycket människor, säger producenten Ludvig Andersson i en intervju i Sveriges Radios program ”Musikguiden i P3”.

STOCKHOLM 2014-0903 Benny Anderssons son Ludvig Andersson (tv), har satt ihop livealbumet Abba live at Wembley Arena som återger en Wembley-konsert 1979. Skivan presenteras vid en pressträff i Benny Anderssons studio på Skeppsholmen. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

I den stora intervjun med ”Musikguiden i P3” berättar Ludvig om den stora visionen med showen. Han hoppas att publiken ska bli hänförd av att se ”abbatarerna” som bland annat tagits fram med hjälp av cirka 160 infraröda kameror som filmat både Abba-medlemmarna och yngre skådespelare.

– Wow vad häftigt att de kan göra sådär! Men om man står och tänker på det i 100 minuter, då har vi gjort fel. Som med all konst handlar det ju om att nå in i hjärtat och själen på publiken, säger Ludvig Andersson.

Voyage-showproducenten avslöjar också att upplägget kom med vissa önskemål från Abba-medlemmarna själva … De hade alltså lite synpunkter på hur dessa ”abbatarer” från slutet på 1970-talet ska se ut.

– Det hade mest att göra med att några av dem tyckte att de hade snygga frisyrer då – och det var inte Frida och Agnetha, säger Ludvig.

STOCKHOLM 2016-01-20 Agnetha Fältskog och Thomas Johansson (Live Nation Sweden) anländer till galapremiären av Mamma Mia! The Party på Tyrol i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT

Succén är redan ett faktum – Abba gick bland annat direkt in på Englandslistan med båda sina nya låtar. Och i helgen framkom det att ”Don’t Shut Me Down” gått upp till förstaplatsen på Svensktoppen, där Agnetha Fältskog gav en exklusiv intervju.

Här kan man höra hela intervjun med Ludvig Andersson i ”Musikguiden i P3”.

Vad tycker du om Abbas återförening? Vad tycker du om de nya låtarna? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!