Ola Salos kärleksförklaring till Kikki Danielsson – som tv-tittarna missade i Allsång på Skansen

Ola Salos kärleksförklaring till Kikki Danielsson – som tv-tittarna missade i Allsång på Skansen

Kikki Danielsson hyllades stort i Allsång på Skansen-premiären.
Efter sändningen i SVT1 ville även The Ark uttrycka sin kärlek för den folkkära artisten.
– Vi älskar dig, Kikki, säger Ola Salo i SVT Play.

De kom, de såg, de rockade.

The Ark har återförenats för en sommar – och på tisdagen bjöd de på stor show när de gästade säsongspremiären av Allsång på Skansen. Sångaren Ola Salo och de andra stjärnorna i rockbandet som fick sitt stora genombrott med ”It takes a fool to remain sane” i början på 2000-talet fick inleda hela Allsångssäsongen i SVT med låten ”Clamour for glamour”.

Dessutom fick Växjöbandet som i sommar är högaktuella med en återföreningsturné också sjunga kvällens sista låt i tv-sändningen i SVT1.

Salo såg ut att älska att stå på scen igen med sina vänner i bandet.

Efteråt fortsatte showen – och de stående ovationerna framför Sollidenscenen. Detta i SVT:s sändning på webben, som endast tittarna via SVT Play kunde se, där The Ark framförde flera extranummer.

Foto: SVT

Där passade The Ark också på att hylla en av våra mest folkkära artister. Ola Salo steg nämligen fram till Kikki Danielsson mitt under ett sångnummer.

Hon hade tidigare under kvällen hyllats stort i efterskott på sin 70-årsdag med såväl blomster som en fantastisk show signerad Elisabeth ”Bettan” Andreassen, Cornelia Jakobs, Sanna Nielsen och Jill Johnson. De fyra artisterna överraskade Danielsson med ett stort medley med hennes största hits.

Foto: SVT

Ola Salos fina kärleksförklaring till Kikki Danielsson

Efter sändningen i SVT1 ville även The Ark och Ola Salo uttrycka sin kärlek för Kikki.

När Salo i webbsändningen fick syn på den folkkära sångerskan satte han sig genast ned på knä framför Danielsson och bad henne först sjunga med innan han höll ett kärleksfullt spontant tal.

Foto: SVT

– Kikki, du vet att du är en stor favorit för oss i dag, inte minst för att vi alltid har haft samma klädstil, sade Ola Salo och rev ner skratt från både Kikki och publiken.

Innan han fortsatte:

– Du är en själsfrände för oss, du har många fantastiska hits. Så nu skulle jag vilja sjunga en låt för dig. Den här låten handlar varken om ungdomen eller döden, den handlar om att leva livet så mycket vi bara någonsin kan medan vi har chansen. Och det är vad du har gjort. Vi älskar dig, Kikki, säger Ola Salo i mikrofonen innan han och bandet tog ton i hitlåten ”One of us is gonna die young”.

Fotnot: SVT:s webbsändningar från Allsång på Skansen fortsätter i sommar från klockan 21.00 på tisdagarna via SVT Play.

Foto: SVT

Så fint av er i The Ark! Du är väl värd alla hyllningar, Kikki!

Dela gärna vidare inlägget för att visa uppskattning för dessa stjärnor!