Pernilla Wahlgrens beteende hyllas – förändringen blev allsångens räddning: ”Äntligen”

Allsång på Skansen gjorde igår sin fjärde vecka för i år på Sollidenscenen.

Pernilla Wahlgren har gjort ett oklanderligt jobb som allsångsledare, även fast hon mötts av en del kritik.

Förra veckan fick hon kritik från Aftonbladets krönikör Karolina Fjellborg, som menade att skämten om hennes familj gått för långt.

Men efter gårdagens program konstaterar krönikören att det har skett en bättring.

Äntligen! En timme ”Allsång på Skansen” utan ett enda skämt om programledaren Pernilla Wahlgrens familj, och utan en enda inzoomad familjemedlem i publiken”, inleder Aftonbladets Karolina Fjellborg sin senaste krönika om Allsång på Skansen.

Förra veckan ansåg Fjellborg, likt många andra också, att Pernillas skämt om sin egen familj började bli tjatiga.

LÄS MER: Hård kritik mot Pernilla Wahlgren – skämten i sändning som har gått för långt: ”Börjar bli grötigt”

Under de tre första programmen skämtade Pernilla friskt om familjen Wahlgren/Ingrosso. De flesta skämten handlade om att familjen syns till överallt, vilket anspelar på den kritik som många också har mot familjen.

Redan på premiären av Allsång på Skansen valde Pernilla att spexa om det.

– En kväll så var jag hemma och satte på tv:n, åh herregud! Det var Bianca på en kanal, Benjamin på en annan, Linus på en tredje, min mamma på en fjärde och jag själv på alla kanaler. Och då förstod jag, folk har ju rätt, sade Pernilla i programmet innan hon börjar sjunga en låt om familjen Wahlgren där bakgrundsdansarna bar masker med familjen Wahlgren/Ingrossos ansikten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pernilla Wahlgren
Foto: SVT

Skämten gick för långt

Karolina Fjellborg menade i förra veckans krönika att hon uppskattade skämten under premiären, men att de borde ha tagit stopp där.

Det går en tunn linje mellan att bjuda på sig själv och att tvångsmata folk med allt som har med en själv att göra. Självdistans är kul, självupptagenhet är det inte, skrev hon i Aftonbladet.

Positivare intryck av Pernilla

Men nu tycks det som att krönikören blivit nöjdare med Pernillas agerande på scenen.

Det var – efter tre program fyllda av påminnelser om klanens dominans i Nöjessverige – verkligen dags att klippa navelsträngen.

Och det gick ju alldeles utmärkt. Snyggt!”, skriver Karolina Fjellborg.

Carola ”åt upp” showen

Hon fortsätter med att konstatera att Carola var den som tog över showen och ägde allsångsscenen:

Men: Kvällen var ändå Carolas, såklart. Allt annat hade varit underligt.

För Carola är Carola, och hon inte bara stjäl shower som den här när hon är på det humöret. Hon smular sönder dem, friterar dem i sin stjärnglans och käkar upp dem”, skriver Karolina Fjellborg.

Både ris och ros

Men krönikören strör inte bara rosor över allsången. Fjellborg tycker att kvällen var lite väl humörlös, även fast hon uppskattade Pernillas mellansnack med publiken.

Hon hade också hoppats på att Carola skulle få ”feeling” och göra något i stil med att kasta ut blommor i publiken, vilket hon också nästan gjorde. Istället bjöds publiken på en tävling där Carola och Pernilla kastade blomkrukor.

Det saknade spontaniteten man hade hoppats på såklart, men var ändå det roligaste inslaget under en kväll där garven i övrigt väl inte direkt haglade.

LÄS MER: Carolas riskfyllda kupp mitt i direktsändning – avbröt attacken i sista sekund

Håller du med Karolina Fjellborg? Skriv gärna dina tankar i kommentarerna på Facebook!