Foto: Stefan Jerrevång & Christine Olsson/TT

Sanna Nielsens ord om sin efterträdare i Allsång på Skansen – nu bryter hon tystnaden: ”Jag vill varken…”

Sanna Nielsen gör sin sista insats som allsångsledare på tisdagen.
Nu uttalar hon sig om sin efterträdare i Allsång på Skansen – och beskriver sina känslor inför finalkvällen.
– Det känns vemodigt, säger programledaren i en intervju med nyhetsbyrån TT.

Sanna Nielsen, 37, lämnar på tisdagen över ett av Sveriges mest prestigefyllda programledaruppdrag.

Efter sju år på Sollidenscenen är det dags för artisten att lämna Allsång på Skansen. Tisdagens sändning – som också är säsongsfinalen för programmet – blir Nielsens sista som allsångsledare.

Då får tv-tittarna höra henne öppna med Lasse Berghagens klassiker ”Stockholm i mitt hjärta” för sista gången.

Tommy Körberg och Siw Malmkvist i Sanna Nielsens final

Tisdagskvällens finalshow gästas bland annat av två riktiga veteraner och folkkära stjärnor: Tommy Körberg och Siw Malmkvist.

– Det känns fantastiskt, Tommy Körberg är ju med det som han gjort det senaste året, han är alltid en stjärna här på Skansen och Sollidenscenen. Så det är självklart att få ha honom här, och fint också att få avsluta sommaren med honom. Och sen ”Siwan” också, som är bara helt makalös på allt hon tar sig för, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20210817 Sanna Nielsen inför Allsång på Skansen. Foto: Stefan Jerrevång / TT
STOCKHOLM 20210817 Sanna Nielsen inför Allsång på Skansen. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Dessutom kommer Nielsen få sällskap på scenen av Ella TiritielloSabina Ddumba, Vanna RosenbergHanna HedlundDaniel NorbergSonja Aldén och Shirley Clamp.

Tisdagens extranummer – som direktsänds efter varje ordinarie avsnitt av Allsång på Skansen i SVT Play – kommer just Sanna att svara för.

– Det blir en historisk kväll när fantastiska Sanna Nielsen efter sju år säger hej då till Allsång på Skansen tillsammans med underbara artister. Naturligtvis är det Sanna själv som i den Play-exklusiva delen fortsätter finalkvällen med några utvalda favoriter, säger Per Rådelius, exekutiv producent och projektledare.

LÄS MER: SVT:s nya beslut om Sanna Nielsens framtid – bekräftar inför finalen i Allsång på Skansen

STOCKHOLM 20220809 Programledaren Sanna Nielsen och Anton Lundqvist under Allsång på Skansen. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20220809 Programledaren Sanna Nielsen och Anton Lundqvist under Allsång på Skansen. Foto: Christine Olsson / TT

Sanna Nielsen beskriver sina känslor inför finalkvällen.

– Det känns vemodigt, men jag är också otrolig glad över att få ha det här jobbet i sju år. Det har varit sju fantastiska säsonger och jag har bara njutit för fullt. Det känns rätt och det känns bra att lämna över stafettpinnen, säger Sanna Nielsen till nyhetsbyrån TT.

Hon passar dessutom på att dela med sig av ett gott råd till sin efterträdare.

– När jag började satte vi oss och radade upp alla nummer som jag ville genomföra. det blev flera sidor med idéer och genom åren har har vi prickat av allt. Jag har fått dansa, showa, spela instrument och vara med i humornummer. Du kan få många drömmar uppfyllda i det här programmet.

LÄS MER: Hanna Hedlund om att ta över Allsången – starka känslorna kring uppdraget: ”Jag älskar det”

Sanna Nielsens ord om sin efterträdare i Allsång på Skansen

Sedan beskedet om Sanna Nielsens avhopp från Allsång på Skansen kom tidigare i somras har det spekulerats vilt i vem som kan tänkas utses till hennes efterträdare av SVT. Bland namnen som nämnts flest gånger av Nöjeslivets läsare hittar vi bland annat Lasse Kronér och Sarah Dawn Finer. I toppen på spelbolagens listor över tänkbara namn finns dessutom artister som Danny Saucedo och Oscar Zia.

Sanna Nielsen förklarar att hon inte vet vem som kommer ta över hennes allsångsuppdrag.

– Jag vet inte ens om det är klart. Jag vill varken sia om det där eller lägga mig i. Men jag kommer att önska den personen lycka till när det är dags, säger Sanna Nielsen till TT.

LÄS MER: SVT:s nya besked om Allsång på Skansen – då avslöjas Sanna Nielsens ersättare

Stort tack för alla de här åren Sanna, du har varit en fantastisk allsångsledare!

Sanna Nielsen. Foto: Janne Danielsson/SVT
Sanna Nielsen. Foto: Janne Danielsson/SVT

Vem tycker du ska ta över Allsång på Skansen? Skriv gärna en kommentar!