Sanningen bakom inslaget i ”Allsång på Skansen” – Sanna Nielsen om verkliga reaktionen efter SVT:s drag

Under tisdagens ”Allsång på Skansen” chockades Sanna Nielsen med ett besök av magikerna Peter Brynolf och Jonas Ljung.

Kort därpå hade de trollat bort programledarens mobiltelefon.

– Jag vet inte hur det såg ut i tv, men det kändes som att han böjde min telefon och så var den bara borta. Jag blev aschockad, säger Sanna till Aftonbladet.

Under veckans ”Allsång på Skansen” bjöds tittarna på ett startfält med blandade genrer. På scenen sjöng bland andra Newkid och Christer Sjögren med Vikingarna i ryggen. 

Men kvällen bjöd på mer än bara sång, dans och musik. Halvvägs in i programmet fick nämligen Sanna Nielsen ett oväntat besök på Sollidenscenen när magikerna Brynolf & Ljung gjorde entré.

I samma veva var artisten Newkid på väg av scenen när magikerduon stoppade honom och bad snällt om inte han kunde vara med på ett trick. Brynolf & Ljung räckte över en låda till artisten, som de burit med sig upp på scenen – sedan fick Newkid placera sig på andra sidan scenen med lådan i tryggt förvar.

– Innehållet i lådan är till dig Sanna, sa Jonas Ljung, 45, till programledaren Sanna Nielsen, 36.

Brynolf, Ljung
Foto: SVT

Trollade bort Sannas mobil

Sedan bad duon om att få låna programledarens mobiltelefon. Lite nervöst räckte Sanna över sin lur till Peter Brynolf som mitt framför ögonen, på både programledaren och hela svenska folket – trollade bort telefonen.

– Jag vet inte hur det såg ut i tv, men det kändes som att han böjde min telefon och så var den bara borta. Jag blev aschockad, säger Sanna Nielsen till Aftonbladet.

När magikerna sedan ringde upp Sannas telefon så lät det inifrån Newkids låda – och mycket riktigt – efter gediget arbete från programledaren i att få upp lådan, låg hennes mobil där. I ett slutet kuvert.

Ett otroligt nummer. Varken publiken eller sanna förstod någonting. 

– Vad är det för människor? Hur gör de? Det är inte klokt, säger Sanna efter programmet till tidningen.

trolleri i allsång på skansen
Foto: SVT

SVT:s hemlighetsmakeri

Och hennes reaktion var äkta. Programledaren hade nämligen ingen aning om att det här skulle ske och blev ordentligt överraskad när hon för några minuter tappade kontrollen över programmet. 

För tidningen berättar Sanna att hon, på förhand, inte visste något om tricket och att hon på genrepet fått kliva av scenen för att ersättas av en statist. På så sätt höll produktionen henne ovetandes om duons överraskning.

Men trots chocken ser Sanna gärna att det händer igen.

– Jag älskar det här, jag vill ha sådant här varje vecka, säger Sanna Nielsen till Aftonbladet och skrattar.

Sanna Nielsen
Foto: SVT

Såg ni tricket? Vill ni också ha mer än bara musik i ”Allsång på Skansen”? Lämna gärna en kommentar på Facebook!