Tittarna riktar skarp kritik mot ”Allsång på Skansen” – starka orden efter SVT:s beslut: ”Fjantigt”

Många tittare önskar nog att allsången aldrig lämnar rutan.

Men ett inslag i programmet hade flera allsångs-dyrkare gärna strykt på momangen.

”Vilken funktion fyller de egentligen”, skriver en tittare efter tisdagens program på Nöjeslivets Facebook-sida.

Under tisdagen sprakade det återigen om Sollidenscenen när Sanna Nielsen bjöd in till augustis första ”Allsång på Skansen” för i år. Men trots att vi nu befinner oss i sommarens sista månad så var det inget som märktes på Sanna och artisterna. 

Med en hög energi bjöd Darin, Charlotte Perrelli, Beata, Tove Styrke – samt duon Sandro Cavazza och Georgia Ku – på högklassig musik till publikens förtjusning.

Efter programmet var det många som vädrade sina åsikter om programmet på Nöjeslivets Facebook-sida. De flesta var väldigt nöjda med Sannas och artisternas insatser – men några detaljer kring genomförandet av programmet väckte så pass starka reaktioner att flera tittare röt ifrån.

Sanna Nielsen
Foto: SVT

”Duo-appen”

Sedan restriktionernas intåg har mängden publik vid evenemang skalats ner drastiskt. Som konsekvens har SVT vid tv-evenemang använt sig av ett komplement, vid namn ”duo-appen”. Likaså under sommarens ”Allsång på Skansen”. 

Med ”duo-appen” kan tittarna hemma i sofforna logga in och ha möjlighet att själva synas i tv-rutan. För programmen har det inneburit  ett närmre band till tittarna och en ökad känsla av närvaro – i en tid då vi fått vänja oss vid distansering.

Men alla är inte lika glada över att behöva se rutorna, med folks glädje hemma i sofforna, i bild.

”Sanna är så bra men vill inte ha bilderna nedtill det är störande”, kommenterade en tittare efter programmet på Nöjeslivets Facebook-sida.

”Trevligt som alltid. Trevligt också att Beata fick ta plats. Men varför alla de där fjantiga mobiler i nederkanten”, skrev en annan.

”Men jag måste säga att om ni kunde sluta med att lägga in små bilderna som stör så mycket.Vilken funktion fyller de egentligen. Annars tack för en fin Skansen kväll!”, skrev en tredje.

”Jättebra, men tyvärr drar duoappen vid allsången ner betyget”, kommenterade en fjärde.

Charlotte Perrelli
Foto: SVT

Hyllningen till Towa Carson

I slutet av programmet tog Sanna och produktionen tillfället i akt att hylla sångerskan – Towa Carson, 85. Towa satt i publiken när Sanna överraskade henne med blommor och en pratstund.

Efter uppmärksammandet av 85-åringens makalösa karriär hyllades artisten med ett unikt framträdande av Sanna Nielsen – med ett genomtänkt låtval. Nämligen Towa Carsons egna hit från Melodifestivalen 1967, ”Alla har glömt”.

Efter programmet skrev många tittare att de var glada över programmets gest mot Towa Carson men hade ändå önskat en annan utgång.

”Varför fick inte Towa sjunga sin sång själv?”, kommenterade en tittare frågandes efter programmet.

”Jättebra program. Och Towa Carson 85 år och så snygg och fin. Synd hon inte fick sjunga sin låt”, skrev en annan.

”Tycker Tova skulle fått sjunga sin låt, ingen gör den som hon”, kommenterade en tredje.

Vem vet, kanske var det så att Towa fick frågan men valde att tacka nej. Hur som helst blev många glada över att se hennes pigga leende och lyssna till hennes klassiska dänga.

Towa Carson
Foto: SVT

Vad tyckte ni om tisdagens allsång? Lämna gärna en kommentar på Facebook!