Foto: Instagram/SVT

Anna Bergendahl redo att kliva in och hjälpa till i vården – läkarstudenten: ”Självklart”

Anna Bergendahl är redo.

Den folkkära Melodifestivalartisten har anmält sig för tjänstgöring inom vården.

– Om de ringer är jag redo, säger läkarstudenten i Nyhetsmorgon.

Hon slutade på en hedersam tredjeplats i Melodifestivalen 2020 med bidraget ”Kingdom come”.

Vid sidan av artistkarriären har den omtyckta sångfågeln från Södermanland studerat till läkare. Nu är Anna Bergendahl inne på sin sjunde termin – samtidigt som den stora coronapandemin brutit ut i världen.

Nu har hon anmält sitt intresse för att tjänstgöra inom vården och hjälpa till.

– Jag såg en notis om det och det var självklart. Det var någon läkarstudent som sa att man gjorde det på reflex. Det är inneboende hos oss på något sätt tror jag. Man vill bli läkare för att hjälpa andra människor. Och nu får man kanske även chansen att hjälpa sitt land. Jag hoppas att vi inte kommer dit att vi behöver ta in läkarstudenter, men om de ringer är jag redo, säger hon i ”Nyhetsmorgon”.

När Bergendahl gästade ”Malou efter tio” på tisdagen förklarade hon vad det är som fått henne att välja just en framtid inom vården.

– Det är att hjälpa andra, det kan ju låta klyschigt, men genom att hjälpa andra får man ju enormt mycket tillbaka. Jag ser fram emot en lång yrkeskarriär av den här fina bekräftelsen, det här fina bandet med patienter och få höra livshistorier och hjälpa människor i svåra stunder, säger Anna i ”Malou efter tio”.

Musiken kommer Anna dock inte ge upp.

– Det kommer löpa parallellt, och jag märker nu i de här svåra tiderna hur mycket musik betyder för mig och de som lyssnar. Det är terapi och en tröst i såna här tider. Det vill jag aldrig sluta med, jag hoppas få hålla på tills jag dör, säger hon i TV4.

View this post on Instagram

Kontrasternas kontrast! 👩🏼‍⚕️😷👩🏼‍🎓

A post shared by Anna Bergendahl. (@annabergendahlofficial) on

Dela gärna vidare inlägget för att hylla denna sångfågel tillika framtida läkare!