Foto: Pontus Lundahl/TT

Björn Skifs beslut om framtiden efter alla år på scen – folkkäre artistens ärliga ord: ”Jag trodde aldrig att…”

Efter alla år på scenen.
Nu berättar Björn Skifs, 74, om sina närmaste planer för framtiden.
– Den där ivern och lusten att ge sig på nya saker, det känns som att det falnat lite, säger stjärnan till Expressen.

Nyligen invald i svensk musiks ”Hall of Fame”.

Björn Skifs, 74, har underhållit oss i decennium efter decennium. Med låtar som ”Hooked on a feeling”, ”Michelangelo” och ”Håll mitt hjärta” har han en given plats i många människors hjärtan.

Foto: Mats Bäcker/Wikimedia

Tillsammans med Bathory, Timbuktu, Lisa Nilsson och Py Bäckman blev Skifs i veckan invald i det ärofyllda sällskapet som samlar svensk musiklivs största artister och grupper. Den 74-årige Vansbrosonen har också vunnit Melodifestivalen två gånger, tagit emot Karamelodiktstipendiet, fått H.M. Konungens medalj av 8:e storleken samt nått stora internationella framgångar.

Det senaste studioalbumet, ”Break the spell”, släpptes 2011 och sedan dess har Skifs släppt ett gäng singlar.

Nu börjar han se slutet på sin karriär, berättar Skifs i en ny intervju med tidningen Expressen. Samtidigt som han trivs med att pyssla och arbeta på hemmet tillsammans med hustrun Pernilla. Detta lägger han mycket tid på nu.

STOCKHOLM 2020-11-09 Artisten Björn Skifs som är aktuell med sina memoarer, ”Mitt liv som scengångare” Foto: Pontus Lundahl / TT

– Man kan ta tag i saker som inte blev av förut. I jobbet har jag inga stora planer nu heller. Några turnéer i större omfattning tror jag inte att det blir. Men jag hoppas kunna hamna i studion för lite inspelningar under året. Vad det innebär vet jag inte riktigt, men det finns planer, säger Björn Skifs till Expressen.

Samtidigt avslöjar han dock att ett nytt album kan vara på väg.

– Ibland tänker jag att jag borde göra en julplatta. Men då skulle jag gärna vilja ha mer originalmaterial och det skrivs ju inte så mycket jullåtar nuförtiden. Jag kan också tänka mig en mer lågmäld och personlig platta med bara ett fåtal musiker.

Björn Skifs erkännande: ”Ivern och lusten har falnat”

Den folkkäre artisten och skådespelaren erkänner att han inte längre känner samma entusiasm inför att stå på scenen som förr. Skifs har hunnit fylla 74 år.

– Den där ivern och lusten att ge sig på nya saker, det känns som att det falnat lite. Och det är lite tråkigt att det känns så. Men naturligt. Jag trodde aldrig att den glöden skulle ta slut, men det har falnat. Med ålderns rätt blir det nog mer sparsamt framöver, säger Björn Skifs till Expressen.

STOCKHOLM 20111110 Artisten Björn Skifs fotograferad i samband med skivsläppet ”Break the spell” 2011. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / TT

Stort grattis till utnämningen i Swedish Music Hall of Fame, Björn!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida om denne fantastiskt mångsidige artist och underhållare!